Navigatie overslaan

Steenuil / Nature in Stock - Eric Medard

Weblogger Beleef de Lente

Naam: Marlon

Woonplaats: Apeldoorn

Leeftijd: 21

Verhalen schrijven over Beleef de Lente vogels

Sinds wanneer ben je actief voor Beleef de Lente?

"Ik ben actief sinds BDL 2018. Afgelopen lente was dus mijn eerste seizoen."

Hoe ben je bij Beleef de Lente terechtgekomen en kende je het voor die tijd al?

"Ik ben een paar jaar geleden in aanraking gekomen met BDL als enthousiasteling van vogels. Een live camera om een vogelnest te volgen, vond ik super tof! Ik heb het dan ook af en toe gevolgd. In het vroege voorjaar van 2018 kreeg ik bericht via mijn school dat Vogelbescherming nog vrijwilligers zocht. Ik had al ervaring met kleine stukjes schrijven, dus om dat te combineren met vogels leek mij heel erg leuk. Ik heb mij aangemeld en de rest is geschiedenis!"

Je bent weblogger. Kun je kort beschrijven wat die functie inhoudt, dus wat je daarvoor zoal moet doen? 

"Mijn taak is om mijn toegewezen vogel (koolmees, groene specht, etc.) in de gaten te houden en hier bijbehorende of niet zo bijbehorende verhalen bij te vertellen. Op deze manier schotel ik de kijkers relevante en interessante informatie voor over die soorten."

Waar haal je je meeste lol uit bij het webloggen voor BDL?

"Ik vind het heel leuk om nieuwe informatie te vinden en die proberen zo duidelijk en leuk mogelijk op te schrijven voor het publiek. Maar ik vind het echt gewéldig om de feedback te lezen van het publiek en mijn BDL-collega’s."

Hoe vind je het werken in het vrijwilligersteam van BDL?

"Het vrijwilligersteam is heel gezellig en heeft een hele fijne sfeer. Het is ook heel tof om te zien dat mensen met zoveel verschillende achtergronden eenzelfde interesse hebben: vogels. Soms zijn er dan ook interessante discussies gaande tussen de collega’s waar je veel van kunt leren."

Ik vind het heel erg belangrijk dat het duidelijk wordt bij het publiek welke gevaren vogels allemaal kennen. Voordat er iets kan gebeuren om vogels te beschermen, moet je natuurlijk eerst begrip creëren.

Wat spreekt jou aan in BDL?

"BDL brengt allerlei mensen samen om dezelfde passie te delen: vogels. Mocht je gewoon natuur leuk vinden, rust nodig hebben, willen praten met andere enthousiastelingen: je kan terecht bij BDL als vrijwilliger of gewoon deel uitmaken van het publiek. Ik vind het heel erg tof om deel uit te maken van zulke interessante gebeurtenissen! Persoonlijk kan ik hier mijn drang om te schrijven kwijt, terwijl ik over vogels aan het leren ben en deze informatie kan doorspelen aan het publiek."

Welke rol kan BDL volgens jou spelen bij het beschermen van vogels, wat immers de doelstelling is van Vogelbescherming Nederland?

"Ik vind het heel erg belangrijk dat het duidelijk wordt bij het publiek welke gevaren vogels allemaal kennen. Voordat er iets kan gebeuren om vogels te beschermen, moet je natuurlijk eerst begrip creëren. Via BDL kan dit efficiënt gedaan worden, als elk lid van het vrijwilligersteam zich hiervan steeds bewust is."

Zou je anderen aanraden vrijwilliger te worden bij BDL en zo ja waarom?

"Ja! Het team is gezellig, het doel is belangrijk, en het is ook leuk om te doen."

 

Een de beschrijving van taken, werkzaamheden, vereisten en hoeveel tijd het kost vind je op deze pagina.

Interesse?

Louis van Oort, Medewerker Vogelbescherming of 0653983347
Neem contact met mij op