Navigatie overslaan
Hilversum / Shutterstock Toon alles in de buurt
Hilversum / Shutterstock Rolf Bruijn

Door Rolf Bruijn
Stadsvogeladviseur

Rolf Bruijn

De stedelijke omgeving herbergt veel meer vogels dan je zou verwachten. Dat betekent dat we zorgvuldig met onze omgeving om moeten gaan en rekening met het welzijn van de vogels moeten houden. Ik maak mij sterk voor het behouden en verbeteren van de elementen in de stad die essentieel zijn voor het welzijn van vogels.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe u die een handje helpt. U kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in uw gemeente of buurt.

Hoewel ik een achtergrond in de aardwetenschappen heb, ben ik de laatste jaren steeds meer verwonderd geraakt door de levende natuur en dan met name de vogels die Nederland rijk is. Als enthousiaste beginnende vogelaar ben ik vereerd om als stadsvogeladviseur in Hilversum de stadsvogels te mogen beschermen.

Werkgebied

Hilversum

Rolf Bruijn:

Een dag zonder vogels is een dag niet geleefd.

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.