Navigatie overslaan
Stadsnatuur - Kersentuin / Erik Honing Toon alles in de buurt
Stadsnatuur - Kersentuin / Erik Honing

Door Raymond de Heer
Stadsvogeladviseur

Raymond de Heer

Ede is een groeiende gemeente op de Veluwe en bestaat uit een aantal dorpskernen, die altijd wel grenzen aan (grote) bosgebieden, heidevelden en/of agrarisch gebied. Ede is daardoor behoorlijk groen en kent een grote biodiversiteit, maar het is daarnaast ook een groeigemeente. Het is uitermate belangrijk dat stedelijke ontwikkelingsprojecten zo natuurvriendelijk plaatsvinden en ik houd daarom een vinger aan de pols en wijs gemeente, woningbouwvereniging en/of projectontwikkelaars zo nodig op hun verantwoordelijkheid voor flora en fauna. Mocht het zijn dat het wel en wee van vogels in Ede in het gedrang komen, dan kan contact met mij worden opgenomen. Daarnaast geef ik graag advies over vogelvriendelijke maatregelen.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Voor de bescherming van vogels in steden en dorpen werkt Vogelbescherming Nederland samen met vrijwilligers: de Stadvogeladviseurs. Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor vogels in stad en dorp. Zij zijn de ogen, oren en mond van Vogelbescherming op lokaal niveau. Dankzij hen zijn er op vele plekken in Nederland mooie initiatieven gestart voor een vogelvriendelijkere en groene leefomgeving. Samen maken ze gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties en bewoners bewust van de natuur die iedereen net buiten zijn voordeur kan vinden én hoe je die een handje helpt. Je kunt contact opnemen met een Stadsvogeladviseur voor advies over vogels en vogelvriendelijk beleid in jouw gemeente of buurt.

Werkgebied

Ede, Bennekom, Lunteren, Harskamp, Otterlo en Wekerom

Raymond de Heer:

"Vogels kijken is iets dat ik al van jongs af aan doe en altijd zal blijven doen. Een verrekijker zal altijd binnen handbereik blijven."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Titel
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met je persoonlijke gegevens.