Navigatie overslaan
Toon alles in de buurt

Stadsnatuur - Kersentuin / Erik Honing

Door Raymond de Heer
Stadsvogeladviseur

Raymond de Heer

Ede is een groeiende gemeente op de Veluwe en bestaat uit een aantal dorpskernen, die altijd wel grenzen aan (grote) bosgebieden, heidevelden en/of agrarisch gebied. Ede is daardoor behoorlijk groen en kent een grote biodiversiteit, maar het is daarnaast ook een groeigemeente. Het is uitermate belangrijk dat stedelijke ontwikkelingsprojecten zo natuurvriendelijk plaatsvinden en ik houd daarom een vinger aan de pols en wijs gemeente, woningbouwvereniging en/of projectontwikkelaars zo nodig op hun verantwoordelijkheid voor flora en fauna. Mocht het zijn dat het wel en wee van vogels in Ede in het gedrang komen, dan kan contact met mij worden opgenomen. Daarnaast geef ik graag advies over vogelvriendelijke maatregelen.

Wat doet een Stadsvogeladviseur?

Stadsvogeladviseurs zijn voor Vogelbescherming de ogen en oren in het stedelijke gebied. De Stadsvogeladviseurs zetten zich in voor de bescherming van stadsvogels in hun directe omgeving, door partijen binnen hun eigen gemeente te informeren en te adviseren over vogels en vogelvriendelijk beleid. Verder proberen Stadsvogeladviseurs zo veel mogelijk mensen te enthousiasmeren over stadsvogels en hen te stimuleren om rekening met vogels te houden bij bijvoorbeeld de inrichting van hun eigen woon- en werkomgeving. Op die manier dragen Stadsvogeladviseurs bij aan een groene en prettige leefomgeving voor vogels én mensen.

Werkgebied

Ede, Bennekom, Lunteren, Harskamp, Otterlo en Wekerom

Raymond de Heer:

"Vogels kijken is iets dat ik al van jongs af aan doe en altijd zal blijven doen. Een verrekijker zal altijd binnen handbereik blijven."

Contact Stadsvogeladviseur

Uw gegevens
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.