Navigatie overslaan
Alle berichten

Zal het deze keer dan lukken?

Geplaatst op 25 oktober 2023

We zijn nog nooit in Zeeland gaan vogelen, en dat gaan we deze keer ook niet doen. maar wel komen wel heel dichtbij. We gaan naar Ouddorp, want daar hebben we goeie kans op iets moois. De trek is namelijk begonnen en we zitten daar ver in zee. Het is nog niet de tijd voor Breskens, maar daar komen we hopelijk later in het seizoen. Voor Gip is het in ieder geval een nieuwe locatie om te vogelen. Zoals elke aflevering dit seizoen zijn de kansen op een dwalgast heel klein, maar we wisten waar we aan begonnen. Dus op hoop van zegen.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun trekvogels

Langs de trekroute en in overwinteringsgebieden neemt de druk op het landschap toe. Waar vinden trekvogels nog ruimte? Wat zou het mooi zijn als zij overal kunnen rekenen op voldoende voedsel, veiligheid en rustplekken. Help je mee aan grenzeloze bescherming?

Ja, ik help de trekvogels

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts