Navigatie overslaan
Tureluur / Shutterstock Alle berichten

Weidevogels in het zonnetje op Oerol 2017

Geplaatst op 23 mei 2017

Voor het derde jaar op een rij slaat Vogelbescherming Nederland de handen ineen met het Oerol Festival om de vogelrijke Terschellinger Polder onder de aandacht te brengen bij het publiek. Dit jaar staan er van 9 tot en met 18 juni drie Oerol-expedities in het teken van weidevogels.

Tijdens het Oerol festival 2017 worden de weidevogels op Terschelling in de spotlight gezet. Vogels als de grutto, kievit, tureluur en scholekster leven in grote aantallen op Terschelling. Grutto’s leggen zo’n 5000 kilometer af voor ze in de polder neerstrijken om hier hun jongen groot te brengen. De Terschellinger Polder is een uitzonderlijk goede plek voor weidevogels. Een plek waar het in tegenstelling tot andere delen van ons land, wél goed gaat met de weidevogels.

Met PolderPracht wil Vogelbescherming weidevogels beschermen door van de Terschellinger Polder een waar vogelparadijs te maken. In nauwe samenwerking met boeren, kaasmakers en ondernemers laten we zien dat dit op een duurzame manier kan.

PolderPracht-expedities

In 2017 maken er drie PolderPracht kunstvoorstellingen deel uit van het Expeditie-programma van Oerol. Dit zijn kunstvoorstellingen die midden in de natuur plaatsvinden. De PolderPracht-expedities nemen je mee de Terschellinger Polder in, en laten zien hoe de keuzes van boeren en consumenten de leefomgeving van weidevogels beïnvloeden.

Gruttokuikenpad en meer

Zo is het er gruttokuikenpad bij de boerderij van de familie Bakker. Bezoekers kunnen zo echt ervaren hoe het is om een gruttokuiken te zijn. Studenten van de TU Delft laten met het bouwwerk SPOT de bezoekers kennis maken met het landschap en de vogels. Ook weer van de partij zijn de Waterlanders. Zij zorgen ervoor dat bezoekers zich bewust zijn van de keuzes die zij maken via hun eten en drinken en wat de gevolgen daarvan zijn. Daarnaast zijn er dagelijks twee gratis fietsexcursies langs deze Expedities en langs de prachtige weidevogels. Gepassioneerde gidsen geven daarbij toelichting. Opgeven kan hier.

Oerol vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 18 juni. Kijk voor meer informatie op www.oerol.nl of op www.polderprachtterschelling.nl.