Navigatie overslaan
Videostill Wilmkebreekpolder Alle berichten

Videostill Wilmkebreekpolder

Weidevogels beschermen in de stad

Geplaatst op 9 juni 2020

Midden in het stedelijk gebied van Amsterdam-Noord bevindt zich nog een kleine polder met een eeuwenoude geschiedenis. De buurtbewoners hebben zich over de weide- en watervogels ontfermd die in de polder hun nest maken.
Gruttokuiken / Anne-Lieke Struijk

Vlak boven Amsterdam broeden weidevogels in Waterland, vlak onder de hoofdstad in Amstelland. Maar wat weinigen weten, ook ín de stad broeden grutto’s, kieviten en tureluurs. In Amsterdam-Noord bevindt zich de kleine Wilmkebreekpolder, een polder met een eeuwenoude geschiedenis.

Buurtbewoners hebben zich verenigd in de Vereniging tot behoud van de Wilmkebreekpolder. Zij zetten zich met veel enthousiasme in om deze open plek in het stedelijk gebied in stand te houden, vanuit zowel landschappelijk, cultuur-historisch als natuurlijk oogpunt. De natuurcommissie haalt alles uit de kast voor de weidevogels.

Video in nieuw venster openen

Video: Jamal Oulad-Eddib

Meer weten over deze vereniging? Kijk op hun website wilmkebreek.nl.

Vrijwilliger worden

Wordt u ook vrijwilliger? Vogels en natuur beschermen? Met z'n allen komen we verder en we zoeken allerlei soorten vrijwilligers.

Help mee

Elke meter telt!

Vogelbescherming wil de natuur terugbrengen in het boerenland. Met meer bloemrijke weides en akkerranden waar boerenlandvogels zich thuis voelen. Samen met u geven we hen weer een plek in ons landschap. Elke vierkante meter telt! Helpt u mee?

Red 10 m2 Rijke Weide voor €5,-

Meer over

weidevogels vrijwilligers noordholland predatie

Deel dit bericht