Navigatie overslaan
Videostill Wilmkebreekpolder Alle berichten

Weidevogels beschermen in de stad

Geplaatst op 9 juni 2020

Midden in het stedelijk gebied van Amsterdam-Noord bevindt zich nog een kleine polder met een eeuwenoude geschiedenis. De buurtbewoners hebben zich over de weide- en watervogels ontfermd die in de polder hun nest maken.
Gruttokuiken / Anne-Lieke Struijk Gruttokuiken / Anne-Lieke Struijk

Vlak boven Amsterdam broeden weidevogels in Waterland, vlak onder de hoofdstad in Amstelland. Maar wat weinigen weten, ook ín de stad broeden grutto’s, kieviten en tureluurs. In Amsterdam-Noord bevindt zich de kleine Wilmkebreekpolder, een polder met een eeuwenoude geschiedenis.

Buurtbewoners hebben zich verenigd in de Vereniging tot behoud van de Wilmkebreekpolder. Zij zetten zich met veel enthousiasme in om deze open plek in het stedelijk gebied in stand te houden, vanuit zowel landschappelijk, cultuur-historisch als natuurlijk oogpunt. De natuurcommissie haalt alles uit de kast voor de weidevogels.

Video in nieuw venster openen

Video: Jamal Oulad-Eddib

Meer weten over deze vereniging? Kijk op hun website wilmkebreek.nl.

Vrijwilliger worden

Word je ook vrijwilliger? Vogels en natuur beschermen? Met z'n allen komen we verder! We zoeken allerlei soorten vrijwilligers.

Help mee

Help de boerenlandvogels

Er is helaas bijna geen geschikt leefgebied meer voor typische boerenlandvogels zoals de grutto, kievit of patrijs. Vogelbescherming is vastberaden om te investeren in de volle rijkdom van het Nederlandse landschap. Vol drassige, bloemrijke weides
en natuurrijke akkers.

Help mee en doneer