Navigatie overslaan
Bladkoning / Wim Wijering Alle berichten

We zijn er: Texel

Geplaatst op 20 oktober 2022

We hebben het gehaald. Niet zonder slag of stoot, want door een Duitse vakantie, hadden we bijna de boot gemist. Maar het is goed gekomen. Na een korte autorit komen we aan bij de bed & breadfast genaamd 'Bed for birders' dat bestierd wordt door de fanatiekste vogelaar van Texel; Arend Wassink. Het kan allemaal niet beter al zeggen we het zelf. En uitrusten ho maar. Volgens Arjan is er geen tijd te verliezen en gaan we direct op zoek naar de bladkoning.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

WAD is er aan de hand?

Het Waddengebied is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van ons land. Het is ook het leefgebied van miljoenen vogels. Maar met veel wadvogels gaat het niet goed. Als Waddenliefhebbers maken we het de vogels, vaak onbedoeld, moeilijk.
Dat kan anders!

#WADdoejij?

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts