Navigatie overslaan
Cetti's zanger / shutterstock
Alle berichten

Vogels van de Biesbosch

Geplaatst op 14 maart 2022

Een van de mooiste natuurgebieden van het land, de Biesbosch. Met veel deelgebieden in elk seizoen de moeite van een vogelbezoek waard. U treft zeearenden, visarenden, blauwborsten, cetti's zangers en nog veel meer. Zeker in het voorjaar is er veel te beleven. Lars Soerink sprak in 2021 namens Vogelbescherming met boswachter Thomas van der Es over de geschiedenis van het gebied, de vogels die ervoor komen én Lars ging daarna het gebied in op zoek naar de vogel big-5 van de Biesbosch. Reis met hem mee! 

Gaat u als beginnende vogelkijker ergens in Nederland op vogel-ontdekkingstocht, gebruik dan MijnVogelvinder.nl. Als u de locatie aanzet, dan krijgt u via deze website die speciaal geschikt is voor de mobiele telefoon tips over wat u in een bepaald gebied kan verwachten aan vogels en hoe die te herkennen.

Zeearend / Jelle de Jong Zeearend / Jelle de Jong
Thomas van der Es Thomas van der Es

Thomas van der Es

Thomas van der Es was een eeuwigheid boswachter van de Biesbosch, maar werkt nu op Texel.

Lars Soerink werkt intussen voor ARK Natuurontwikkeling. 

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts