Navigatie overslaan
Sneeuwgors / Shutterstock Alle berichten

Vogelen in de kou

Geplaatst op 8 maart 2023

Deze keer trappen we het nieuwe seizoen af eind januari. Het is koud, sneeuwt en mistig. Toch vindt Arjan het een goed idee om op vogeljacht te gaan, want in de winter kan je bijzondere eenden tegenkomen. Met gure weeromstandigheden rijden we naar de Harderbroek polder in Flevoland, waar Arjan een nieuw plekje heeft ontdekt. Een aantal weken geleden was er een hele bijzondere eend te vinden, maar of die er nu ook zit? Maaaaar, zoals altijd kan er kan natuurlijk altijd wat anders om de hoek komen kijken..

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Vogels ’n tikkie helpen

Vogels zijn er altijd en bijna overal. Ze bezorgen ons plezier en blijven ons verwonderen. Toch is de aanwezigheid van vogels niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk, zeker in de winter. Help ook ‘n Tikkie mee met een eenmalige gift.

Geef voor vogels

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts