Navigatie overslaan
Visdief / Hans Peeters Alle berichten

Vogelbescherming opent expositie over IJsselmeernatuur op Forteiland Pampus

Geplaatst op 3 augustus 2021

Het IJsselmeergebied is een bijzonder natuurgebied dat aandacht verdient! Bekend maakt bemind en dat helpt om de unieke IJsselmeernatuur te beschermen. Daarom heeft Vogelbescherming het initiatief genomen om de expositie De Stern te ontwikkelen. Door de ogen van vijf sternsoorten kunt u van alles ontdekken over de IJsselmeernatuur boven én onder water. Vanaf 6 augustus tot en met 28 november is de expositie te bezoeken op Forteiland Pampus. En voor u, als vogelliefhebber, is er een aantrekkelijke aanbieding.

Wat is er te beleven?

Door de ogen van vijf sternsoorten (visdief, reuzenstern, dwergstern, lachstern en zwarte stern) ontdekt u de schitterende IJsselmeernatuur onder en boven water. Zij laten u zien wat het IJsselmeergebied zo’n waardevol natuurgebied maakt. Ook ziet u veelbelovende natuurontwikkelingen in het IJsselmeergebied en waar nog kansen liggen. Speel een interactief IJsselmeer spel, bekijk de 3D tekeningen van de vijf sterns, luister naar mini podcasts van wereldrecordvogelaar Arjan Dwarshuis of neem een (droge) duik onder water!

Pampus Pampus

IJsselmeergebied

Het IJsselmeer vormt samen met het Markermeer en de Randmeren het IJsselmeergebied. Het grootste zoetwatermeer van Noordwest Europa dat ook nog eens op de Oost-Atlantische vogeltrekroute ligt. Een belangrijke plek voor honderdduizenden vogels, waaronder vele sternsoorten, om te rusten, voedsel te zoeken en/of te broeden. Een heel bijzonder natuurgebied!

Kortingsactie voor vogelliefhebbers

Speciaal voor echte vogelliefhebbers is er een leuke kortingsactie. U kunt met 25% korting van deze prachtige expositie genieten! De korting geldt op combinatiekaarten voor de veerboot en de toegang tot het fort, en alleen bij online reservering vooraf. U kunt de expositie van 6 augustus tot en met 28 november bezoeken op fort Pampus.

Kortingsactie in de online voorverkoop:
Volwassenen: € 17, met 25% korting betaalt u € 12,75
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 13, met 25% korting betaalt u € 9,75
Kinderen jonger dan 4 jaar gratis.

Ga naar de webshop van Pampus en kies uw dagtickets voor de veerboot vanaf Muiden. Daarna kunt u, voor het afrekenen, uw kortingscode invullen. Kortingscode: VOORPAMPUS-STERN.

Forteiland Pampus

Forteiland Pampus werd eind 19de eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is UNESCO Werelderfgoed. Al bij de bouw was Pampus onafhankelijk van voorzieningen zoals elektriciteit, gas en water. Dat is nog altijd zo! Pampus werkt hard aan de overgang van diesel naar duurzaam. Eten uit eigen moestuin, energie van eigen zonnepanelen en zelf afval omzetten naar grondstof. Op Pampus valt van alles te beleven. Je speurt door de gangen en kamers van het bijna 150 jaar oude fort, je vliegt in een virtuele luchtballon over de Stelling van Amsterdam, je kunt er picknicken in het gras en genieten van lekker eten en drinken op het terras.

Dwergstern / Birdphoto Dwergstern / Birdphoto

De Stern

De Stern is een expositie van Vogelbescherming Nederland en mede mogelijk gemaakt dankzij de Nationale Postcode Loterij, autobedrijf Stern, Prins Bernhard Cultuurfonds en Sportvisserij Nederland. Meerdere organisaties hebben inhoudelijk bijgedragen aan de expositie: Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk, It Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Rijkswaterstaat en de Waddenvereniging. De Stern is een productie van Haarlemamsterdam.nl. De expositie

De Stern draait 2,5 jaar. Na de plaatsing op Forteiland Pampus gaat De Stern begin december op reis naar een andere mooie locatie in het IJsselmeergebied.

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Help mee vogels beschermen

Vogels zijn er overal en altijd: alledaags en fascinerend, spannend en ontroerend tegelijk. Wij kunnen ons een wereld zonder vogels niet voorstellen. Help mee vogels beschermen en ontvang ook nog eens ons magazine Vogels.

Word lid