Navigatie overslaan
Zomertortel / Shutterstock Alle berichten

Texel Big Day maakt doorstart, voor de zomertortel

Geplaatst op 29 april 2020

Helaas heeft Vogelbescherming de Nationale Vogelweek moeten afgelasten. Vast onderdeel hiervan is altijd de Texel Big Day, waarbij teams zoveel mogelijk vogelsoorten op Texel proberen te zien in 24 uur. Dat alles voor een goed (vogel)doel. De Texel Big Day gaat wel door, maar dan helemaal coronaproof!

In de speciale Home Edition van de Texel Big Day worden de regels van social distancing en quarantaine in acht genomen. Op 9 mei kunt u de gehele dag vogels kijken voor het goede doel. We roepen alle vogelaars op mee te doen. Dat kan vanaf het balkon, in de tuin of in de buurt (in uw local patch bijvoorbeeld).

Op deze manier wordt aandacht gevraagd voor de bescherming van de zomertortel, en wordt er geld opgehaald voor deze bedreigde soort. Dit evenement is een initiatief van het Vogelinformatiecentrum en het Nationaal Park Duinen van Texel, in samenwerking met Vogelbescherming en is voor nu omgedoopt tot de Dag van de Zomertortel.

Vogels kijken in de tuin / Fred van Diem Vogels kijken in de tuin / Fred van Diem Vogels kijken in de tuin / Fred van Diem

Hoe werkt het?

Als u vanuit huis meedoet, kunt u op drie manieren winnen: met de meeste vogelsoorten van de dag, de meeste zomertortels van de dag en/of het meest opgehaalde geld. 24 uur lang actief zijn, is niet nodig, maar hoe langer u meedoet, hoe meer kans op om als winnaar uit de bus te komen! De winnaars krijgen een eervolle prijs.

Door middel van een minimale bijdrage van 25 euro per deelnemer willen we in deze moeilijke tijden ook de zomertortel een kans te geven. Wie meedoet met deze Texel Big Day Home Edition helpt de zomertortel. Kijk voor meer informatie over hoe u kan meedoen op www.waddenvogelfestival.nl. Inschrijven kan daar ook. En deel dit vooral met al uw vogelvrienden!

Jaarrond Tuintelling-bioblitz

En heeft u nog geen genoeg gekregen van al dat tellen? De Jaarrond Tuintelling viert haar eerste lustrum dit jaar! Dit vieren we onder andere met een zogenaamde bioblitz op 20 juni. Niet alleen vogels, maar alle andere soortgroepen worden dan geteld. In 24 uur tijd zoveel mogelijk soorten tellen in je eigen tuin. Hoe leuk is dat? Tegen die tijd meer informatie via www.tuintelling.nl.

En vanaf juni kunt u via de Facebook-pagina van Vogelbescherming Nederland tips verwachten over hoe u zich het best kan voorbereiden en hoe je mee kan doen.

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Mijn tuin telt mee

Wat er allemaal in tuinen leeft aan verschillende soorten vogels, vlinders, zoogdieren en insecten weten we nauwelijks. Met jouw hulp proberen we dat goed in beeld te krijgen. Ook jouw tuin zit vol leven.

Doe mee met de Tuintelling

Gerelateerde items