Navigatie overslaan

Vogelweek

Vogelexcursie / Fred van Diem

Vogels kijken voor iedereen

Vogels kijken: het biedt spanning én ontspanning. Zeker nu is dat leuk en nodig! En het mag weer! Lekker buiten zijn en genieten van je omgeving en de schoonheid van vogels. Maar ook: onverwachte natuurmomenten en de vraag of het lukt om een favoriete soort te ontdekken. We helpen je graag op weg!

Digitale excursieleider

Komt het je niet uit op één van onze 'fysieke' excursies? We hebben in de Vogelweek ook een digitale excursieleider. Met deze webapp kun je zelf speciaal hiervoor uitgezette vogelroutes lopen of fietsen wanneer je tijd hebt. Hieronder hebben we er een aantal voor je uitgelicht.

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Kijkers voor kijkers

Ben je toe aan een nieuwe verrekijker of telescoop? Je oude kijker of scoop kan veel betekenen voor de bescherming van vogels in ontwikkelingslanden! Lever hem daarom in bij Vogelbescherming. Vele honderden kijkers kregen al een tweede leven.

Lees meer