Navigatie overslaan
Grote stern  en lachsterns / Shutterstock Alle berichten

Stem nu! Geef de Ledenraad mandaat!

Geplaatst op 18 april 2017

Directeur Fred Wouters roept alle leden van Vogelbescherming op om te stemmen op de nieuwe kandidaten voor de Ledenraad. Dat kan hier.

Maar Fred, wat doet de Ledenraad eigenlijk?

“Ze moeten mij achter de broek zitten! En via mij de medewerkers van Vogelbescherming scherp houden. Daarbij gaat het om toezicht houden én brainstormen over mogelijkheden. Over de volle breedte van wat we doen bij Vogelbescherming, van de interne organisatie tot en met onze beschermingswerk in Nederland en ver daarbuiten en onze communicatie en fondswerving. Daarom zoeken we ook altijd een mooie mix van kennis en kunde in de Ledenraad.

Eigenlijk zeggen de mensen van de Ledenraad het soort dingen dat elk lid had kunnen zeggen. Niet elk verzoek kan dan gehonoreerd worden, maar alle vragen krijgen antwoord en worden meegewogen.“

Wat was in jouw ogen een recente mooie prestatie van de Ledenraad?

“We hebben ontzettend goed samengewerkt, ook met vertegenwoordigers van wat toen de Raad van Bestuur was, rondom de vernieuwing van de statuten. Best een taaie klus natuurlijk, maar het moet goed geregeld zijn. Vanuit de verschillende invalshoeken, hadden we allemaal onze inbreng. Ik denk er met plezier aan terug.”

Ik wil alle leden nadrukkelijk uitnodigen te stemmen. Het is geen moeite.

De Ledenraad is er ook om het management bij de les te houden. Er waren vast ook wel eens moeilijke momenten?

“We zijn allemaal bezig met hetzelfde en het gaat goed met de Vereniging, dus dat valt reuze mee. Maar rondom ons beleid over ganzen liepen de emoties erg hoog op en was de Ledenraad sterk verdeeld. Een meerderheid, zo’n 60 procent, steunde het standpunt wel zoals dat nu ook op deze site staat. Maar het hele proces was niet heel gemakkelijk.”

En dan nu de verkiezing van een aantal nieuwe Ledenraadsleden.

“Ik wil alle leden nadrukkelijk uitnodigen te stemmen. Het is geen moeite. Geef de mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor Vogelbescherming een stevig mandaat. Gezien de tijd en de energie die ze erin stoppen, namens alle leden, verdienen ze dat! Alvast dank aan allen!”

Ja, ik wil stemmen

Nog geen lid van Vogelbescherming?

Voor 26 euro per jaar bent u dat al en krijgt u 5x per jaar een van de mooiste natuurtijdschriften van Nederland in de bus, boordevol nieuws, leuke columns en achtergronden over vogels kijken en vogels beschermen.

Lid worden