Navigatie overslaan
Alle berichten

Stel je kandidaat voor de Ledenraad

Geplaatst op 1 december 2023

Leden van Vogelbescherming kunnen zich tot 1 februari 2024 kandidaat stellen voor de Ledenraad. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming. Deze keer Maaike Visser.

Even voorstellen:

Naam: Maaike Visser
Leeftijd: 47 jaar
In de Ledenraad sinds: 2022
Beroep: Teamleider bij Staatsbosbeheer

Maaike Visser Maaike Visser

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

“Al sinds mijn kindertijd ben ik graag buiten in de natuur en vogels horen daar bij. De bescherming van vogels en biodiversiteit als geheel vind ik een van de belangrijkste thema’s nu en voor de toekomst.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

“Tijdens corona in de winter zat ik thuis in een online vergadering en liep er een roerdomp door de tuin! Prachtige ervaring, ook voor mijn online collega’s want ik sprong vol enthousiasme op, roepende ‘roerdomp, roerdomp!”

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“In de Ledenraad kun je je stem laten horen als lid, de ontwikkelingen volgen van de initiatieven die Vogelbescherming neemt en op een leuke manier betrokken zijn bij vogels in Nederland.”

Waarom zouden leden zich volgens jou kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

“Nederland is een belangrijk land voor trekvogels en standvogels en zij komen steeds meer in de verdrukking. Als je het leuk vindt om leden te vertegenwoordigen en betrokken ambassadeur van Vogelbescherming te zijn, is de ledenraad een mooie manier.”

Pand Vogelbescherming Nederland / JvD

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Ben je enthousiast over Vogelbescherming en wil je je kandideren?

Tot 1 februari 2024 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen. Op 31 mei volgt uiterlijk de uitslag.

Lees er hier meer over

Netwerk boerenlandvogelboeren

Vogelbescherming heeft een netwerk van enthousiaste boerenlandvogelboeren. We delen kennis met elkaar en we ondersteunen de boeren op verschillende manieren. Er is vast een boerenlandvogelboer bij jou in de buurt!

Vind een boer

Meer verhalen .... in Vogels

Vogels is het tijdschrift voor onze leden, met prachtige fotoreportages en opmerkelijke verhalen. Een scala aan groot en klein nieuws, over vogels, kijk- en excursietips en nog veel meer. Word lid en ontvang
Vogels 5x per jaar.

Lees meer