Navigatie overslaan
Spitsbergen Alle berichten

Spitsbergen. Voorpret

Geplaatst op 4 juli 2023

Het is zo ver. Arjan en Gisbert maken zich op voor de vogelreis van hun leven. Waar het begon met een rondje Vondelpark, begeven de jongens zich over drie dagen op een van de meest afgelegen plekken op aarde; Spitsbergen (google maar). Maar bij een grote reis als deze hoort ook voorpret en serieuze voorbereiding. Gisbert is benieuwd hoe Arjan zich op grote vogelreizen als deze voorbereidt. Maar ook gaan ze samen naar de grootste Bever winkel in Nederland waar ze advies krijgen van Kenneth om zo beslagen mogelijk ten IJS te komen. De Spitsbergen special is mede mogelijk gemaakt door de buitenexperts van Bever.nl.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Partner van BirdLife International

Wereldwijd wordt de natuur in hoog tempo vernietigd. Om dat te stoppen zijn er in alle landen sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming draagt daaraan bij als Partner van BirdLife International en ondersteunt een aantal partners bij hun ontwikkeling.

Bekijk de video over BirdLife International

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts