Navigatie overslaan
Noordse stormvogels / Hans Peeters Alle berichten

Spitsbergen. De reis gaat beginnen

Geplaatst op 5 juli 2023

All aboard! De reis is begonnen. We vertrekken van Longyearbjen richting de St. Jonsfjorden. Dit is ruim een dag varen dus we begeven ons veel op het dek. Maar de Noordse stormvogels en de verschillende alken vliegen ons al om de oren. Daarbij kan er potentieel elk moment een walvis of ander groot zoogdier in onze kijker verschijnen. Wereldreiziger Arjan is zichtbaar enthousiast, want hij is nog nooit zo noorderlijk geweest. Daarbij heeft hij alle soorten wel eens gezien, maar nog nooit zo mooi in zomerkleed. Je kan je voorstellen dat we hier te maken hebben met een kind die zich begeeft in een snoepwinkel. De Spitsbergen special is mede mogelijk gemaakt door de buitenexperts van Bever.nl.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Partner van BirdLife International

Wereldwijd wordt de natuur in hoog tempo vernietigd. Om dat te stoppen zijn er in alle landen sterke natuurorganisaties nodig. Vogelbescherming draagt daaraan bij als Partner van BirdLife International en ondersteunt een aantal partners bij hun ontwikkeling.

Bekijk de video over BirdLife International

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts