Navigatie overslaan
Drieteenmeeuw / Annie Keizer Alle berichten

Spitsbergen. De laatste dag

Geplaatst op 16 augustus 2023

Aan al het moois komt een eind. Zo ook aan de Spitsbergen reis. Want bijzonder was het! In 8 dagen tijd hebben we alle vogelsoorten mogelijk kunnen zien, Ijsberen, walvissen, poolvossen en ga zo maar door. Maar we zijn gelukkig nog niet klaar. We hebben nog een excursie voordat we weer naar Longyearbyen varen. Als laatste stop gaan we een kolonie drieteenmeeuwen bewonderen. Maar zoals de moeder van Arjan zegt; 'de natuur laat zich niet regisseren' dus er kan nog van alles gebeuren.We willen nog een speciaal dankje uitbrengen naar de organisaties die deze reis mede mogelijk hebben gemaakt. SNP die ons twee jaar geleden heeft meegevraagd naar deze fantastische bestemming. Natuurlijk Bever die ons warm heeft aangekleed voor het hoge noorden en ons fantastisch advies heeft gegeven. De Spitsbergen special is mede mogelijk gemaakt door de buitenexperts van Bever.nl.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun vogels en natuur

Natuur van wereldklasse, zoals het Waddengebied, moet hoe dan ook beschermd worden. Waarom? Omdat wateren met een rijke visstand een bron van voeding zijn voor vogels én mensen. En omdat vogels en natuur bijdragen aan ons welzijn.
Help je mee?

Ja, ik help vogels en natuur

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts