Navigatie overslaan
Ivoormeeuw / Marc Guyt AGAMI Alle berichten

Spitsbergen. Pagophila eburnea

Geplaatst op 2 augustus 2023

We hadden twee doelsoorten deze reis. De eerste hebben we vorige aflevering gezien en hoe! Een ijsbeer moeder met twee kleintjes. Een mooier beeld hadden we niet kunnen dromen. Maar qua vogels staat er ook nog een hoog op het lijstje. We blijven deze aflevering aan dek van het schip want we gaan door het pakijs varen. We naderen de 80e breedtegraad en hierachter ligt zowaar de noordpool. Dat we hier ooit zouden komen met de vogelspotcast is een wonder. Maar goed de vogeldoelsoort. Het is de witste vogel op aarde en daarmee straalt die bijna iets godelijks uit. De Spitsbergen special is mede mogelijk gemaakt door de buitenexperts van Bever.nl.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun vogels en natuur

Natuur van wereldklasse, zoals het Waddengebied, moet hoe dan ook beschermd worden. Waarom? Omdat wateren met een rijke visstand een bron van voeding zijn voor vogels én mensen. En omdat vogels en natuur bijdragen aan ons welzijn.
Help je mee?

Ja, ik help vogels en natuur

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts