Navigatie overslaan
Vanguard Vesta rugtas Alle berichten

Perfect compacte rugtas om vogels te kijken, maar ook voor alledaags gebruik

Geplaatst op 10 april 2019

In onze winkel zijn we continu bezig om te kijken of er waardevolle en leuke, nieuwe producten op de markt zijn die het leven van een vogelliefhebber wat aangenamer kunnen maken. Met ons team struinen we de ‘de markt’ af om te zien waar we onze leden en klanten blij mee kunnen maken.

Onze ervaring met tassen en rugzakken is een beetje grillig… zo nu en dan zijn er gerenommeerde merken die een speciale tas of rugzak voor vogelaars hebben ontwikkeld, die zeer doordacht en van hoge kwaliteit zijn. En vaak erg kostbaar, je gaat al snel naar 150-200 euro toe. Daarnaast zijn er natuurlijk vele buitensport- en camerawinkels waar de tassenkeuze vele malen breder is dan wij ooit kunnen bieden. Dus tassen in ons assortiment? We staan niet meteen te trappelen…

Vanguard Vesta rugtas Vanguard Vesta rugtas

Onlangs kregen we deze tas voorgeschoteld door onze leverancier: de Vanguard Vesta Start S036. Probeer eens uit. Voordat ik er goed naar keek waren we alweer enkele weken verder, want het had helemaal geen prioriteit, een nieuwe tas. Totdat ik hem eens goed bekeek. Deze compacte rugtas straalt behoorlijk best veel kwaliteit en eenvoud uit. En dat zijn twee zaken waar we enthousiast van kunnen raken. Immers, vaak hebben al die rugtassen of –zakken heel erg veel vakken, ritsen, gaten en sleuven waar je weliswaar erg veel in kwijt kunt, maar ook veel in kunt kwijtraken. 

Dat is bij deze rugtas van Vanguard heel anders: hij heeft één vak voor wat spullen en in datzelfde vak één sleuf voor je tablet en één sleuf voor je verrekijker.  Lekker overzichtelijk. En wat ook handig is: aan beide schouderbanden zit een klittenband-aansluiting voor je verrekijker draagriem, zodat deze niet in de war raakt of slingert bij wandelen of fietsen, is de gedachte van Vanguard.  Ik besloot de proef op de som te nemen en onze collega Marijke te vragen de tas serieus te  onderwerpen aan een test. En eigenlijk is ze er een beetje verliefd op geworden.

Vanguard Vesta rugtas

‘Wat een heerlijke rugtas is dit.

De Vanguard Vesta S036 is super licht in gewicht, stevig gemaakt, rondom gewatteerd en vooral niet te groot (38 cm hoog). Hij blijft ook gewoon staan als je ‘m op de grond zet. De voorzijde beschikt over een extra rits naar (‘Magic Pocket’) waarmee je direct in het grote vak kunt, bijvoorbeeld om je telefoon of kijker snel te kunnen pakken. Voor een dagtocht kan je er voldoende in kwijt, zoals een vogelgids, broodtrommel, verrekijker, tablet en wat andere persoonlijke spulletjes. De materialen voelen heel goed aan en de tas straalt kwaliteit uit. Uiteraard beschikt hij over een prima regenhoes die verstopt zit aan de onderkant. Het binnenvak heeft twee fillers waar je bijvoorbeeld een lens en/of travel telescoop in kunt zetten zodat die beter zijn beschermd. Ze zijn echter zo gepositioneerd, dat ze niet in de weg zitten als je ze niet gebruikt. De tas heeft een fijn handvat en wordt geleverd in de onopvallende kleurencombinatie zand – lichtbruin. Omdat de Vanguard Vesta S036 geen zijvakken of mesh vakjes (voor drinkflessen etc.) heeft, oogt de tas ook ‘clean’ en overzichtelijk. Wat mij betreft is hij geschikt voor zowel dames als heren, maar ook jongeren zouden er perfect mee uit de voeten kunnen!’

Conclusie

Als u een goede, dagelijkse rugtas zoekt, die ook voor een wandeling en een dag vogels kijken dienst kan doen, is deze Vanguard Vesta Start S036 een uitstekende keuze. Hij beschermt je optiek en andere waardevolle spullen en is erg handig in gebruik.

Vanguard Vesta rugtas Vanguard Vesta rugtas

Cadeau van Vogelbescherming:
Minigids Vogels van Nederland

Omdat een complete vogelgids wat veel bagage kan zijn en ruimte inneemt, geeft Vogelbescherming een gratis Minigids Vogels van Nederland cadeau t.w.v. € 6,95 bij aanschaf van deze handige rugtas. Heeft u toch 200 bekendste vogels mee op pad!

Pluspunten

  • Ergonomisch, bruikbaarheid en overzichtelijkheid
  • Licht van gewicht (420 gram)
  • Kwaliteit van de materialen
  • Stevigheid
  • Vriendelijke prijs

Minpunten

  • Wat beperkte opbergmogelijkheden
  • In één kleur beschikbaar

Waar te koop?

In de winkel en webshop van Vogelbescherming. Prijs: € 59,90 / Ledenprijs € 53,90

Openingstijden winkel

Open van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur. 
Zaterdag, zondag en maandag is de winkel gesloten.

Nationale Kijkerweek

Begin het buitenseizoen goed! Tijdens de Nationale Kijkerweek krijg je op alle optiek van ons eigen merk 10% korting. Leden van Vogelbescherming krijgen korting bovenop de ledenkorting. Hét moment om een verrekijker aan te schaffen.

Bekijk de aanbiedingen

Webshop Vogelbescherming

In onze webshop vind je alles voor en over vogels. Van vogelgidsen en verrekijkers tot nestkasten en vogelvoer. Met elke aankoop steun je ons werk en help je kwetsbare vogels beschermen.

Ga naar de webshop