Navigatie overslaan
Steenuil / Sacha Bijkerk Fotogalerij Alle berichten
Steenuil / Sacha Bijkerk Fotogalerij Logo podcast vogelspotcast

Door Arjan Dwarshuis
De Vogelspotcast

Op zoek naar de steenuil

Geplaatst op 15 november 2023

Na het grote succes van vorige aflevering kunnen de jongens weer voor hun plezier gaan vogelen. De druk is van de ketel en de hoofdprijs is binnen. Maar het seizoen is nog niet afgelopen, dus we gaan nog lekker door vogelen. Het is echter zulk slecht weer dat het bijna onmogelijk is om een aflevering op te nemen. Maar Arjan heeft een leuk plan. Hij weet namelijk nog twee soorten die Gisbert nog voor z'n Nederlandse lijst moet; de patrijs en de steenuil. En daar weet hij de perfecte locatie voor; de Driemanspolder. Dus ondanks de harde wind en regen, stappen ze met goeie moed de auto in. Op naar Zoetermeer!

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Cursus Uilen in Nederland

In de cursus Uilen in Nederland maak je kennis met de zes uilen die in ons land broeden. Hoe herken je ze? Waar leven ze? Wat eten ze? Hoe vinden ze een partner en voeden ze hun jongen op? Je leert het in
deze online cursus. 
Prijs voor leden € 20, anders € 25. 

Meer over deze cursus

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts