Navigatie overslaan
Oehoe / Agami Alle berichten

Oehoe oehooooeee

Geplaatst op 29 maart 2023

In deze aflevering gaan we op een nachtelijke zoektocht naar de Oehoe. Gisbert kan niet wachten, want het zoeken naar uilen in de nacht is een van de coolste dingen die bij het vogelen hoort. Maar ook Arjan is erg enthousiast, want hij heeft een Oehoe nog nooit zien roepen of vliegen in Nederland. Maar het is niet makkelijk. De zoektocht vraagt veel geduld en uithoudingsvermogen. "En ondertussen is het ook genieten wachten hoe de kou in je botten trekt". Aldus Arjan.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Cursus Uilen in Nederland

In de cursus Uilen in Nederland maak je kennis met de zes uilen die in ons land broeden. Hoe herken je ze? Waar leven ze? Wat eten ze? Hoe vinden ze een partner en voeden ze hun jongen op? Je leert het in
deze online cursus. 
Prijs voor leden € 20, anders € 25. 

Meer over deze cursus

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts