Navigatie overslaan
Waterrietzanger / Jankees-Schwiebbe Alle berichten

Het seizoen van de dwaalgast

Geplaatst op 11 oktober 2023

Wie weet het nog? In aflevering #41 gingen we voor het eerst opzoek naar een zeldzame dwaalgast; de waterrietzanger. Sindsdien kan Gip het niet meer loslaten. Elke jaar duikt hij in de maand augustus een aantal keer het riet in om zijn nemesis te ontdekken. Arjan moedigt dit sterk aan en wil er daarom graag nog een aflevering aan wijden. Dat Arjan meegaat vergroot de kans altijd, maar het is verre van zeker dat we hem gaan vinden. Daarbij is het een mooi bruggetje naar het seizoensdoel: een echt zeldzame dwaalgasten vinden. Hiermee wordt de lat erg hoog gelegd, maar is het TE hoog? We hebben tien afleveringen om te slagen. Hoe dan ook het is najaar, het favoriete seizoen van Arjan, dus het belooft wat.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun vogels en natuur

Natuur van wereldklasse, zoals het Waddengebied, moet hoe dan ook beschermd worden. Waarom? Omdat wateren met een rijke visstand een bron van voeding zijn voor vogels én mensen. En omdat vogels en natuur bijdragen aan ons welzijn.
Help je mee?

Ja, ik help vogels en natuur

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts