Navigatie overslaan
Waterrietzanger / Jankees-Schwiebbe Alle berichten

De waterrietzanger

Geplaatst op 8 september 2022

Wat gaat de tijd snel. Het is alweer het 5e seizoen van de Vogelspotcast en we zijn weer aanbeland bij het favoriete seizoen van Arjan; de vogeltrek. Gisbert begint langzaam de kneepjes van het vak te leren, dus Arjan wil de lat weer een stukje hoger leggen. Waar we in seizoen 1 nog op zoek gingen naar huis-tuin-en-keuken-vogels als grote bonte specht en putter, gaan we nu op zoek naar de zeer zeldzame waterrietzanger. Dit vogeltje, die erg op de gewone rietzanger lijkt, laat zich vaak maar heel even rond augustus zien in Nederland. Het lijkt meteen raak te zijn, of toch niet...

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun vogels en natuur

Natuur van wereldklasse, zoals het Waddengebied, moet hoe dan ook beschermd worden. Waarom? Omdat wateren met een rijke visstand een bron van voeding zijn voor vogels én mensen. En omdat vogels en natuur bijdragen aan ons welzijn.
Help je mee?

Ja, ik help vogels en natuur

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts