Navigatie overslaan
Ortolaan / Birdphoto Alle berichten

Het is spannend

Geplaatst op 18 oktober 2023

Zoals jullie weten draait dit seizoen om het vinden van een zeldzame dwaalgast. Eigenlijk een onmogelijke opdracht volgens Arjan. Want wat is nou de kans dat we tijdens het opnemen van de podcast per ongeluk tegen een dwaalgast aan botsen. Tuurlijk zijn er kansen, maar je moet je voorstellen dat Arjan elke dag volgelt en nog steeds lukt het maar een paar keer per jaar. Maar dat maakt het wel lekker spannedn elke aflevering. Deze week is de doelsoort de Ortolaan. Op goed geluk gaan we naar Ijmuiden, want daar kan het wel een spannend worden. Nee heb je, ja kan je heeeeel misschien krijgen.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Vogels in natuurgebieden

De parels van de Nederlandse vogelnatuur zijn de kust en de waterrijke gebieden. Voor miljoenen vogels zijn deze plekken - Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeergebied - van wezenlijk belang.

Wat doet Vogelbescherming?

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts