Navigatie overslaan
Grauwe gors / Marc Guyt Agami Alle berichten

Hamsterreservaat Sibbe

Geplaatst op 5 april 2023

Het begin van een epische dag vogelen. Zoals je hoorde in #53 kwamen de Kraanvogels niet over op de eerste dag, maar dag 2 van de Roadtrip biedt nieuwe kansen. Maar voordat het zover is, zijn er nog andere bijzondere vogels die we kunnen zoeken. Zo is er de Grauwe gors. Een zeldzaamheid die in tegenstelling tot de veelvoorkomende en uitblinkende Geelgors een stuk moeilijker is om te spotten. We zullen zien of het meteen raak is.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Geef voor vogels

Vogels zijn er altijd en bijna overal. Ze bezorgen ons plezier en blijven ons verwonderen. Toch is de aanwezigheid van vogels niet vanzelfsprekend. Veel vogels hebben het moeilijk of dreigen zelfs uit ons land te verdwijnen. Help ook mee.

Doneer nu

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts