Navigatie overslaan
Roodborst / Hans Peeters Alle berichten
Roodborst / Hans Peeters Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Ben jij de nieuwe kandidaat voor de Ledenraad?

Geplaatst op 29 november 2023

Leden van Vogelbescherming kunnen zich tot 1 februari 2024 kandidaat stellen voor de Ledenraad. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming. Deze keer Antoinette Jans.

Even voorstellen:

Naam: Antoinette Jans
Leeftijd: 63 jaar
In de Ledenraad sinds: 2022
Beroep: Senior concerncontroller bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Waarom zet jij je in voor de bescherming van vogels?

“Als boerendochter genoot ik al van de boerenzwaluwen die in de nok van de koeienstal nestelden en die elke keer weer terugkwamen. Later, toen ik een bestuurlijke functie bij het Hoogheemraadschap Delfland vervulde, was ik verantwoordelijk voor ecologische waterkwaliteit. Een rode draad in mijn leven. Nu zet ik me in voor Vogelbescherming als voorzitter van de commissie Impact en Financiën. Belangrijk, want zonder een gezonde organisatie, kan Vogelbescherming Nederland haar goede werk niet goed doen.”

Wat is jouw mooiste vogelervaring (en waarom)?

“Ik maak geen vogelreizen, maar geniet van de kleine dingen. Koolmeesjes, en het roodborstje dat komt scharrelen wanneer ik aan het werk ben in mijn tuin. En vleermuizen, waarvan ik hoop dat ze onderdak vinden in mijn vleermuiskasten.”

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“Het is belangrijk de stem van de leden te laten horen. Meedenken met het bestuur en een klankbord zijn, dat doen we in de ledenraadvergadering. Er is ruimte voor iedereen, elke stem telt!”

Waarom zouden leden zich volgens jou kandidaat moeten stellen voor de Ledenraad?

“Eenieder brengt zijn eigen expertise in, en daarom is de ledenraad zo’n goede gesprekspartner. Of je nu veel weet van bosuilen, een dataspecialist bent of veel van communicatie af weet, iedereen kan met zijn bijdrage de ledenraad sterker maken.”

Pand Vogelbescherming Nederland / JvD

Kandidaat stellen?

De Ledenraad vertegenwoordigt de leden van Vogelbescherming en controleert het beleid van het Bestuur en de Raad van Toezicht. Ben je enthousiast over Vogelbescherming en wil je je kandideren?

Tot 1 februari 2024 kunnen leden van Vogelbescherming zich kandidaat stellen voor de Ledenraad. Vanaf 15 april tot 15 mei zijn de verkiezingen. Op 31 mei volgt uiterlijk de uitslag.

Lees er hier meer over

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Meer verhalen .... in Vogels

Vogels is het tijdschrift voor onze leden, met prachtige fotoreportages en opmerkelijke verhalen. Een scala aan groot en klein nieuws, over vogels, kijk- en excursietips en nog veel meer. Word lid en ontvang
Vogels 5x per jaar.

Lees meer