Navigatie overslaan
Patrijs / Birdphoto Alle berichten

Erfenis van tekenaar en reclameman Jacq de Groot en zijn vrouw

Geplaatst op 30 november 2018

Het komt niet vaak voor dat een executeur persoonlijk de erfenis komt overhandigen. Rob Schenk deed dit wel. Hij was belast met de afwikkeling van de nalatenschap van Inge de Groot-Perton, vrouw van tekenaar en reclameman Jacq de Groot (1924-2010) uit Enschede.

Jacq de Groot was een echte natuurliefhebber. Hij dankt zijn faam vooral aan zijn fijnzinnige pentekeningen en aquarellen van Twentse landschappen en boerderijen.

Het kinderloze echtpaar liet een fortuin na van twee miljoen. Schenk had de opdracht gekregen om met een vijftal cheques langs door De Groot geselecteerde doelen te gaan.
Zo bracht hij ook een bezoek aan Vogelbescherming. Wij werden volledig verrast met de een symbolische cheque van ter waarde van 415.000 euro, die we dankbaar uit zijn hand hebben aangenomen.

Jaap Hijmans, fam. Schenk en Gerard Steinhaus De heer Schenk en zijn vrouw overhandigen de cheque aan Jaap Hijmans (links) en Gerard Steinhaus (rechts), verantwoordelijk voor de werving respectievelijk afwikkeling van nalatenschappen bij Vogelbescherming. Jaap Hijmans, fam. Schenk en Gerard Steinhaus

Een deel van het deze erfenis kan bestemd worden voor de bescherming van de akkervogels, en met name de patrijs. In de Achterhoek wordt hiervoor, met steun van Vogelbescherming een succesvol pilot-project uitgevoerd.

Wilt u informatie over hoe ook u Vogelbescherming kunt steunen via uw testament. Kijk dan op www.vogelbescherming.nl/nalaten.