Navigatie overslaan
Alle berichten

Eerste 'Red de Rijke Weide Kaas' gepresenteerd

Geplaatst op 10 mei 2014

De 'Red de Rijke Weide Kaas' is een feit. Zaterdag 10 mei presenteerde Vogelbescherming samen met weidevogelboer Henk Pelleboer, Natudis en biologische vers groothandel Kroon de eerste kaas op het Food Film Festival.  Vogelbescherming medewerker Gerrit Gerritsen overhandigde de eerste kaas aan Henk Pelleboer uit Mastenbroek. De kaas is gemaakt van melk afkomstig van zijn land.

Campagne Red de Rijke Weide

Een jaar geleden startte Vogelbescherming Nederland met de campagne Red de Rijke Weide. Door de toenemende vraag naar melk en de steeds intensiever wordende landbouw is er geen ruimte voor bloemen, bijen en vogels. Met name weidevogels als de grutto gaan al decennialang in aantal achteruit. Met de campagne wil Vogelbescherming proberen 20% van de bloemrijke weides in ons land te behouden. Dat is genoeg om heel Nederland van melk te voorzien en om de weidevogels hier een toekomst te geven.

Van elke kilo kaas 1 euro naar weidevogels

Met het produceren van kaas wil Vogelbescherming laten zien dat het produceren van melk goed samen kan gaan met het beschermen van weidevogels en natuur. De melk is afkomstig van weidevogelboer Henk Pelleboer uit Mastenbroek, die bij zijn bedrijfsvoering rekening houdt met de vogels op zijn land. Van elke kilo 'Red de Rijke Weide Kaas' die verkocht wordt gaat 1 euro rechtstreeks naar het uitbreiden van het weidevogelgebied in Mastenbroek.

De 'Red de Rijke Weide Kaas' is vanaf 15 mei verkrijgbaar bij alle natuurwinkels en diverse biologische winkels.