Navigatie overslaan
Slangenarend / Maurice van de Waarsenburg Fotogalerij Alle berichten
Slangenarend / Maurice van de Waarsenburg Fotogalerij Logo podcast vogelspotcast

Door Arjan Dwarshuis
De Vogelspotcast

Een slingerende zoektocht naar de slangenarend

Geplaatst op 15 november 2021

Gisbert en Arjan logeren in Norg bij het huisje van de familie van Arjan. Op de fiets vertrekken ze dit keer naar het hoogveen. Arjan heeft onlangs een cursus gevolgde over dit gebied en weet nu van de hoed en de rand! In dit unieke natuurgebied kun je naast prachtige flora natuurlijk ook bijzondere soorten vogels kijken. Met frisse moed gaan ze op zoek naar de slangenarend. Maar of ze die uiteindelijk vinden…

Wil je eens vogels zoeken in een hoogveen? In het Bargerveen ligt een van de laatste restanten ‘levend’ hoogveen van Nederland. De slangenarend laat zich niet snel zien, maar misschien zie je er de smelleken of de goudvink. Vind het uit op mijnvogelvinder.nl.

Lees meer over de slangenarend

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Logo De Stroom Logo De Stroom

De Vogelspotcast is een uitgave van De Stroom, meer afleveringen.

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts