Navigatie overslaan
Roodborst / Shutterstock Alle berichten

Doe mee en ontdek met Vogelbescherming jouw #quarantuinvogel

Geplaatst op 26 maart 2020

Het is stil op straat. Maar in de verte hoor je een bekend riedeltje. Wat is het? Een merel? Of koolmees? En dat gefluit vanuit de struik? Een heggenmus of roodborst? Doe de postcodevogelcheck op www.mijnvogeltuin.nl, ontdek welke vogels er in jouw tuin leven en deel jouw quarantuinvogel via social media.
Winterkoning / Elwin van der Kolk Winterkoning / Elwin van der Kolk

Vogels zingen volop

Langzaam is Nederland door het coronavirus tot stilstand gekomen. De straten zijn verlaten en het is oorverdovend stil: het dagelijkse gezoem van auto’s en scooters, het gepraat van mensen, rinkelende trams en toeterende bussen is naar de achtergrond verdwenen. Wat overblijft in deze stilte is het gezang van vogels. Je hoeft er nu nauwelijks moeite voor te doen, de vogels laten zich zien én horen. Een mooi moment om eens nader kennis te maken met de bewoners in jouw tuin.

Check je postcode

Doe de postcodevogelcheck op www.mijnvogeltuin.nl en ontdek zo welke 10 soorten vogels in jouw buurt leven. Kijk vervolgens even naar buiten, grote kans dat je ze nu ziet. Heb je er één van je lijstje ontdekt? Deel dan je quarantuinvogel via social media. Bijkomend voordeel: op www.mijnvogeltuin.nl vind je makkelijke en eenvoudige tuintips om vogels te helpen en hen bescherming in je tuin te bieden.

Video in nieuw venster openen

Online cursus Tuinvogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leer je van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. Je ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis tuinvogelcursus

Mijn tuin een vogelparadijs

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang je wel eens een vetbolletje voor ze op? Je kunt nog meer doen. Doe de gratis Postcode Vogelcheck en ontdek welke vogels in jouw buurt leven en hoe je deze vogels kunt helpen.

Postcode Vogelcheck