Navigatie overslaan
Alle berichten

Digiscopen in de tuin van Vogelbescherming

Geplaatst op 2 september 2016

Digiscoping betekent niets meer dan fotograferen door je telescoop. Deze leuke vorm van fotografie  wordt door steeds meer mensen ontdekt, vooral omdat het steeds makkelijker en daardoor toegankelijker wordt. Hoe leuk is het om die bijzondere vogels die je hebt waargenomen ook vast te leggen?

Met een smartphone en adaptertje

Telescopen zijn gemaakt om vogels en natuur zo mooi mogelijk te observeren, maar niet in eerste instantie om te fotograferen. Maar toch kun je er – met wat oefening – verrassend goede foto’s en filmpjes mee maken. Tegenwoordig gebeurt dat steeds vaker met een smartphone en adaptertje waarmee je je telefoon op het oculair van je telescoop kunt bevestigen.

De winkel van Vogelbescherming test nieuwe producten

Er is nog niet voor elke telescoop/telefoon-combinatie een passende adapter te koop, maar er is al veel uitwisselbaar. Daarom testen we in de winkel van Vogelbescherming voortdurend nieuwe producten op dit gebied. Zodat we zoveel mogelijk mensen op weg kunnen helpen met goede en betaalbare oplossingen om vogels te filmen en te fotograferen. Bij dat testen hebben we soms een gelukje en een leuke vogel in het vizier. Die filmpjes delen we hier graag met u.

 

Onderstaande video is gemaakt met de Swarovski ATS 65 i.c.m. iPhone 5s en Swarovski PA-15 adapter. 

 

Eekhoorn op de voedertafel in de tuin bij de winkel van Vogelbescherming (Zeist). In slow motion gefilmd met iphone 6 i.c.m. Swarovski ATS65 telescoop.

 

Grote bonte specht uit keukenraam gefilmd met iphone 5 i.c.m. Vogelbescherming Arend 10x50 ED verrekijker door Frans Slootman, winkel Vogelbescherming (Zeist).

 

Jonge en ouders pimpelmees in de tuin van Vogelbescherming (Zeist), gefilmd met iphone 5 i.c.m. Swarovski ATS65 telescoop.