Navigatie overslaan
Reuzenstern / Roy de Haas AGAMI Alle berichten

De reuzenstern

Geplaatst op 15 september 2022

Na de 'mislukte' jacht op de waterrietzanger (we hadden wel mooi de purperreiger gezien), wil Arjan het wat gemakkelijker maken. Hij weet namelijk dat er een paartje reuzensterns bij Polder Ijdoorn te vinden is. Maar vogelen zou vogelen niet zijn zonder een goeie dosis onzekerheid. Je ken het nooit zeker weten... Daarnaast is er nog een reden om naar die plek te gaan, want een paar verstopt zich een porseleinhoen zich in het riet. Gisbert heeft hem al gespot daar, maar zonder Arjan en dat is toch zwemmen zonder bandjes; je weet niet helemaal wat je doet...

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Vogels in natuurgebieden

De parels van de Nederlandse vogelnatuur zijn de kust en de waterrijke gebieden. Voor miljoenen vogels zijn deze plekken - Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeergebied - van wezenlijk belang.

Wat doet Vogelbescherming?

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts