Navigatie overslaan
Grauwe kiekendief / Shutterstock Alle berichten

De meest elegante roofvogel: de grauwe kiekendief

Geplaatst op 12 november 2021

Het derde seizoen van De Vogelspotcast is daar en Gisbert staat meteen voor een grote uitdaging. Alles wat hij in de vorige twee seizoenen heeft geleerd, kan volgen Arjan meteen de prullenbak in. Vogelen in het  najaar is namelijk compleet andere koek. De vogels hebben nieuw kleed, ze roepen in plaats van zingen en de pasgeboren juveniele vogels lijken geenszins op de adulte. Op de grens van Groningen en Drenthe gaan ze op zoek naar de meest elegante roofvogel volgens Arjan: de grauwe kiekendief.

Zoek de grauwe kiekendief op mijnvogelvinder.nl en je ziet meteen waar deze vogel de afgelopen twee weken is gespot.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Logo De Stroom Logo De Stroom

De Vogelspotcast is een uitgave van De Stroom. Meer afleveringen

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts