Navigatie overslaan
Jan van gent / Shutterstock Alle berichten

De Big Five van IJmuiden

Geplaatst op 3 januari 2022

Voor de seizoensfinale nemen Gisbert en Arjan je mee naar een van de meest vogelrijke plekken van Nederland: de pier van IJmuiden! Deze antropogene biotoop biedt huis aan meer dan 100 soorten. Arjan belooft Gisbert de 'Big 5" van IJmuiden te laten zien en belooft hem later in de aflevering zelfs dat hij hier maarliefst 10 nieuwe soorten in totaal kan ontdekken! Bluft hij? Of gaat dat 'm lukken?

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

De Vogelspotcast is een uitgave van De Stroom. Meer afleveringen

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts