Navigatie overslaan
Nico en Camilla

Online vogelcursussen

Wil je meer leren over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van Vogelbescherming vast iets voor jou! Vogels in Nederland en Tuinvogels in Nederland zijn twee leuke gratis beginnerscursussen, samengesteld door onze ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef. Wil je meer weten over de zes uilen die in ons land broeden? Volg dan de interactieve cursus Uilen in Nederland. Deze kost € 25, voor leden van Vogelbescherming € 20.

Overzicht online vogelcursussen:

 

Fluitend je tuin in

In deze cursus ontdek je 12 vogels die je in je eigen tuin of op je balkon kunt tegenkomen. Je ontvangt daarnaast ook een basisles over tuinen met praktische tips, leuke feitjes en informatie over hoe je jouw tuin vogelvriendelijk kunt maken. Je volgt de lessen in je eigen tempo en in een speciale online leeromgeving.

Meer over de cursus Fluitend je tuin in: zangvogels in Nederland

 

 

Cursus Uilen in Nederland

In de cursus Uilen in Nederland maak je kennis met de zes uilen die in ons land broeden. Hoe herken je ze? Waar leven ze? Wat eten ze? Hoe vinden ze een partner en voeden ze hun jongen op? Je leert het in deze online cursus. Met veel foto’s, video’s en geluiden om de uilen nog beter te leren kennen. En natuurlijk regelmatig een vraag tussendoor om je nieuwe kennis te toetsen. Veel plezier!
Prijs voor leden € 20, anders € 25.

Meer over de cursus Uilen in Nederland

Tuinvogels in Nederland

Kijk je wel eens nieuwsgierig naar de prachtige vogels die jouw tuin bezoeken? En wil je meer over ze weten? Logisch! Want hoe meer je weet, hoe meer je van ze geniet. In de gratis cursus leer je in 10 boeiende e-mail lessen jouw tuinvogels en hun geluiden herkennen.

“Dankzij de cursus ontdek ik veel meer details bij de vogels die mijn balkon bezoeken. Ik zie nu zelfs het verschil tussen de koolmees en pimpelmees. Een fijn geluksmomentje.” - deelneemster Anouk.

Ja, ik meld me aan voor de gratis cursus Tuinvogels in Nederland

Vogels in Nederland

In tien vogellessen leer je veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Een gratis online cursus voor beginners.

Je leert bijvoorbeeld hoe je die grote witte vogels uit elkaar kunt houden. Is het nou een lepelaar of een reiger? Met de tips van Nico en Camilla zie je het voortaan duidelijk. Grijze eenden, fluiteenden en fotomodel-eenden?  De flitsend snelle en prachtige blauwe ijsvogel? Onze nationale trots de grutto, en de tureluur met zijn oranje poten? Ook deze cursus zit boordevol leuke weetjes. En hoe meer je weet, hoe meer er buiten valt te zien en te genieten!

Ja, ik meld me aan voor de gratis cursus
Vogels in Nederland