Navigatie overslaan
Alle activiteiten

VAAREXCURSIE: Roofvogels en andere trekvogels

Roofvogels zijn altijd fascinerend om te zien. Maar hoog in de lucht, welke roofvogel is dat?

Daarom geeft onze gids vooraf aan de vaartocht een snelcursus “Roofvogels herkennen”. Tijdens de vaartocht raadt u als eerste welke roofvogel daar vliegt. De meeste kans hebben we op het zien van de spectaculaire vlucht van Buizerd, Torenvalk en Bruine Kiekendief. Kleine kans op Havik, Sperwer, Slechtvalk en Visarend. En op welke prooien jagen de verschillende roofvogels en hoeveel eten ze daarvan. Verder komen we diverse meeuwen-, eenden- en ganzensoorten tegen en Blauwe en Grote Zilverreigers.

Het natuurmonument Wormer- en Jisperveld is een prachtig ongerept veenweidelandschap. Duizenden eilandjes, veel water, bos en riet maken het een eldorado voor duizenden weide-, moeras- en watervogels. Deze natuur kunt u van nabij beleven met een vaarexcursie.

Aanmelden

Details

Activiteit

Vaarexcursie

Organisatie

Vogelbescherming Nederland

Onderwerp

Vogeltrek

Doelgroep

Alle leeftijden

Startpunt


Het adres van de Poelboerderij is Veerdijk 106, 1531 MB te Wormer. Openbaar vervoer: Het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer. Vanaf station Wormerveer is de Poelboerderij alleen te bereiken te voet (ca. 20 minuten) of met de buurtbus richting Oost-Knollendam. Uitstappen op de Veerdijk voor Scheepswerf Bijdam. Via deze werf loopt u naar de Poelboerderij. Let op: de dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Bel voor meer informatie 0900-92 92 of www.9292ov.nl. U kunt ook lopen vanaf het station, geschatte wandeltijd 20 minuten. Met eigen vervoer: Vanaf Amsterdam neemt u de A8. Voorbij het knooppunt Zaandam gaat deze over in de N246. U blijft de N246 volgen tot de afslag Wormer en Jisp. Direct over de Prins Claus brug slaat u linksaf richting Oost- Knollendam. 20 meter voor het einde van de afslag ziet u rechts het gratis parkeerterrein van Bezoekerscentrum de Poelboerderij

Duur

2 uur

Bijzonderheden

Tips

  • Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Warme en waterdichte kleding wordt aanbevolen.
  • Neem zo mogelijk een verrekijker mee.
  • De excursie thema’s zijn gebaseerd op thema’s uit de boeken “Vogelfamilies van Nederland” en  ” Wat maakt vogels zo interessant”. Vogelfamilies van Nederland beschrijft de verwantschap en familiekenmerken van 62 vogelfamilies en hun 264 individuele leden.  In “Wat maakt vogels zo interessant” zijn in vogelvlucht bijzondere biologische en ecologische aspecten over vogels samengevat. Het wat, hoe en waarom over o.a. vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt. Deze boeken zijn verkrijgbaar tijdens de excursie, bij  Vogelbescherming en de boekhandel.

Toegankelijk met rolstoel

Ja
De boot is geschikt voor een beperkt aantal rolstoelhouders, daarom opgeven bij boeking.

Kosten

€ 15,00 per persoon
Volwassenen; € 15 per excursie p.p. Mensen die niet op deze data kunnen of wanneer een excursie is volgeboekt kunnen op vertoon van hun VBN-pas deelnemen aan excursies uit het reguliere programma van de Poelboerderij tegen het vriendentarief van € 15. Normaal tarief €17,50. www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

Aanmelden
Uw gegevens
Titel
Controleer svp goed of uw e-mailadres correct is. U krijgt alle benodigde informatie over uw activiteit per e-mail. U kunt uw e-mailadres niet achteraf corrigeren. Wilt u meedoen maar woont u in het buitenland? Stuur svp een e-mail aan info@vogelbescherming.nl.
Privacy Waarborg
Kijk hier hoe Vogelbescherming omgaat met uw persoonlijke gegevens.

Toon alle activiteiten