Navigatie overslaan
Beleef de Lente Alle berichten

Webcams aan op Valentijnsdag

Geplaatst op 28 januari 2016

Valentijnsdag 2016, zondag 14 februari, staat ook bij de vogels in het teken van de liefde. De webcams van het populaire Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland gaan dan aan. Via de camera’s in de verschillende nesten kan iedereen het broedseizoen live volgen. Alle beelden zijn rechtstreeks op www.beleefdelente.nl te zien en dagelijks zijn er clips van de mooiste en meest spannende momenten. Het afgelopen seizoen volgden meer dan 1 miljoen mensen het leven van de broedende vogels op de voet.

Vroege start

Het 10e seizoen van www.beleefdelente.nl van Vogelbescherming start dit jaar bijzonder vroeg. Op Valentijnsdag, zondag 14 februari, gaan de eerste camera’s al aan. De bosuil start namelijk midden in de winter met het paren, broeden en groot brengen van de jongen, en dat willen we niet missen! Vorig jaar bracht ons paartje met succes twee jongen groot.

Vogels in de tuin

Dit jaar volgt www.beleefdelente.nl ook weer een aantal toppers van vorig jaar. Naast de bosuil zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. Maar ook in de nestkasten van koolmees en spreeuw, tuinvogels die iedereen kent, zijn camera’s opgehangen. Een speciale camera brengt dit jaar de tuinvogels in beeld die zich bij de voederplek in de tuin van Vogelbescherming tegoed doen aan vogelzaad en vetbol. Net als elk jaar zijn er nieuwe vogelsoorten voor de camera’s te bewonderen. Welke soorten dat zijn wordt de komende weken via het twitteraccount van Beleef de Lente (@beleefdelente) en Vogelbescherming (@vogelnieuws) bekend gemaakt.

Lente vandaag

Behalve de live-beelden zijn op www.beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien en per vogel wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Nieuw dit jaar is het blog Lente Vandaag, dat meer algemene informatie over vogels en de lente met de bezoekers deelt, en de Cliptip, waar dagelijks de leukste of meest interessante videoclips worden getoond.

Aanzetten van de camera's

De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli. Dit jaar worden de camera’s aangezet in het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara. Vroege Vogels is te beluisteren op NPO Radio1, van 7.00 tot 10.00 uur.

1 miljoen kijkers

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al jaren een groot succes. Jaarlijks volgen meer dan 1 miljoen mensen de vogels tijdens het broedseizoen, een groot deel daarvan deed dat zelfs dagelijks.