Navigatie overslaan
Grutto met kuiken / Jelle de Jong Alle berichten

Vogelvriendelijke Weken bij Ekoplaza

Geplaatst op 4 april 2018

Van 4 tot en met 24 april zijn bij Ekoplaza de Vogelvriendelijke Weken. Deze drie weken, georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming, staan in het teken van biologische producten die op vogelvriendelijke wijze zijn gemaakt. De consument vindt aantrekkelijke aanbiedingen en helpt met zijn aankoop direct de vogels.

Koop vogelvriendelijk!

Drie weken lang, van 4 tot en met 24 april, staan alle vestigingen van Ekoplaza in het teken van de Vogelvriendelijke Weken. Klanten kunnen aantrekkelijk geprijsde vogelvriendelijke producten kopen, variërend van jam tot melk en van kaas tot aardappelen. Daarnaast is er voor klanten van Ekoplaza een speciaal actielidmaatschap van Vogelbescherming: voor € 2,50 zijn ze een half jaar lid van Vogelbescherming en ontvangen ze twee keer het prachtige ledentijdschrift Vogels.

Voor meer informatie en alle aanbiedingen: www.ekoplaza.nl/vogelvriendelijkeweken.

Ekoplaza Vogelvriendelijke weken Ekoplaza Vogelvriendelijke weken

Op weg naar een vogelvriendelijk assortiment

Aan de vogelstand kun je goed zien hoe het met de natuur gaat. Voor behoud van de vogels is biologisch boeren zonder gif en kunstmest belangrijk, maar de inzet van boeren om concrete maatregelen te nemen is essentieel. Samen met Vogelbescherming gaat Ekoplaza met hun boeren aan het werk om een breder assortiment aan vogelvriendelijke producten te kunnen aanbieden.

Boeren helpen vogels

Vogels van het boerenland hebben veel last van intensieve landbouw; de ontwatering, grootschaligheid en eentonigheid. Met extra maatregelen voor vogelvriendelijk beheer kunnen boeren de vogels van weide en akker, zoals de grutto en de patrijs, een steuntje in de rug geven. Tijdens de Vogelvriendelijke Weken wordt een aantal producenten en leveranciers uitgelicht, die zich maximaal inzetten voor verschillende vogels.