Navigatie overslaan
Videostill Stadsvogelconferentiefilm Alle berichten
Videostill Stadsvogelconferentiefilm Kees de pater/ Vogelbescherming

Door Kees de Pater
Medewerker Vogelbescherming

Vogels hebben geen stemrecht. U wel!

Geplaatst op 20 maart 2018

Het is lente en dan komen ze. Met honderdduizenden tegelijk. Uit Zuid-Europa, uit Afrika. Ze kleuren onze steden en dorpen. Zingen in de bossen en weilanden alsof het allemaal van hen is. Ze eten hier onze insecten, onze muizen en onze zaden.

Ze komen hier al sinds heel lang, ver voor mensenheugenis, maar lijken steeds minder welkom. Er zijn steeds minder insecten om te eten en fijne plekjes om liefst hun kroost veilig groot te brengen. Een warm welkom is verworden tot een harteloos ontvangst. Dat kan en moet anders.

Onze steden en dorpen, buitengebieden en tuinen kunnen weer een plek worden waar ze zich thuis voelen. Zij hebben geen stemrecht. U wel!

Geen gif meer

Woensdag 21 maart, de dag van de lente kunt u iets betekenen voor al die gevleugelde migranten en natuurlijk de thuisblijvers. Gemeentebesturen kunnen onze steden groener maken. Ze kunnen er voor zorgen dat er geen gif meer gebruikt wordt. Dat bermen en parken vol inheemse bloemen staan waar het miegelt van de zoemende en fladderende insecten. Huizen gebouwd worden waar ze een plekje voor nieuw nageslacht vinden.

Kijk voor u morgen het stemhokje in gaat welke partijen in uw gemeente voor een groene stad gaan. Welke partijen een gastvrij land willen voor al diegenen die nu nog onderweg zijn of net aankomen.

Stem voor diversiteit: biodiversiteit!