Navigatie overslaan
Alle berichten

Vogelfestival 18 september

Geplaatst op 13 september 2016

Op 18 september vindt er een Vogelfestival plaats in de Oostvaardersplassen bij Lelystad! Het is een festival voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt. Ook voor kinderen is er genoeg te doen.  

Vogelbescherming is aanwezig op het Vogelfestival met een stand die geheel in het teken van tuinen staat. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over tuinvogels, een vogelvriendelijke tuininrichting, vogels voeren en nestkasten. We verzorgen ook een lezing over tuinvogels en een vogelvriendelijke tuininrichting. U bent van harte welkom. 

Programma Vogelfestival

Andere programma-onderdelen van Het Vogelfestival gaan over trekvogels en hoe je deze het beste kunt fotograferen met je telescoop (digiscoping). Naast Vogelbescherming hebben diverse andere organisaties een stand, waar je onder meer apparatuur en outdoor producten kunt bekijken en aanschaffen.

Klaar met de theorie? Ga dan mee op excursie in het Oostvaardersveld, bezoek de Schollevaarhut bemand door ervaren vogelaars of bekijk de demonstratie muskusratten vangen. Je kunt ook een rit maken door het gebied met de flevokar, maar daarvoor moet je je wel van te voren aanmelden. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Nestkasten maken, sporen zoeken en waterdiertjes opsporen.