Navigatie overslaan
Jeugd / Lars Soerink Alle berichten

Beleef de Lente in de klas

Geplaatst op 19 april 2021

Welke nesten zijn bezet? Hoe gaat het met de jonge zeearend? En hoeveel eieren heeft de koolmees? Dankzij de webcams van Vogelbescherming bij beleefdelente.nl is het allemaal op de voet te volgen. Voor leerlingen én leraren die niets willen missen heeft Vogelbescherming gratis lesmateriaal ontwikkeld, geschikt voor het digibord en met extra doe-tips. Van een voorleesverhaal over de ooievaar, het maken van een voedselweb tot de meest spannende details over roofvogels. De lessen zijn gratis beschikbaar via het platform LessonUp.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al jaren een kijkcijferkanon. Vorig jaar volgden maar liefst 1,8 miljoen mensen de belevenissen in de nesten op de voet. Daar zaten ook veel kinderen bij die thuis of met school het leven van de vogels volgden. Vooral de ooievaar is bij jonge kinderen geliefd, de roofvogels doen het goed bij de wat oudere kinderen.

LessenUp LessenUp

Haal buiten naar binnen

Een natuurles geven met Beleef de Lente is reuzesimpel. Door de live-beelden en clipjes is er enorm veel spannend of ontroerend beeldmateriaal beschikbaar. Met de filmpjes haal je buiten naar binnen! Het gratis lesmateriaal bij Beleef de Lente bestaat uit diverse thema’s: eieren, gevaren of leren vliegen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook lessen over roofvogels en uilen. In de lessen zijn filmpjes verwerkt, interactieve quizzen en doe-opdrachten. De lessen zijn uitgesplitst naar de verschillende groepen in de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs.

Bekijk de lessen over Beleef de Lente op LessonUp of de andere lessen van Vogelbescherming op dit platform. Op de site van Beleef de Lente staan de webcams live en worden dagelijks de hoogtepunten tot clipje verwerkt. Dit jaar volgt Vogelbescherming de ooievaar, steenuil, kerkuil, visarend, slechtvalk, zeearend, koolmees, gekraagde roodstaart, scholekster, oehoe, torenvalk en staat er een webcam geïnstalleerd bij een bosvijver waar dagelijks verschillende vogels verschijnen.

Leuke kleurplaten van vogels

Leef je uit met een kleurplaat van Vogelbescherming! Je kunt kiezen uit meer dan 15 verschillende kleurplaten (pdf's) van vogels als oehoe, ijsvogel, steenuil, ooievaar of slechtvalk.

Download kleurplaat

Beleef de Lente

De camera’s van Beleef de Lente zijn vanaf begin maart tot eind juli aan bij verschillende vogelsoorten zoals de visarend, oehoe, steenuil, ooievaar, bosuil en nog veel meer.

Kijk de clipjes en lees de blogs