Navigatie overslaan
Tuin / Shutterstock Alle berichten

Tuin / Shutterstock

Vogelbescherming zoekt Tuinvogelconsulenten

Geplaatst op 29 maart 2018

Bent u een tuin- en tuinvogelliefhebber, vindt u het leuk om mensen te adviseren en wilt u bijdragen aan meer groene tuinen in Nederland? Dan zoeken we u!

Tuinen vergroenen

Tuinen zijn belangrijk voor mensen én voor vogels. Ze beslaan bij elkaar opgeteld een groot gedeelte van Nederland en vormen zo een belangrijk leefgebied voor vogels. Helaas zijn veel tuinen niet erg geschikt voor vogels. Denk aan de vele tuinen met louter tegels en schuttingen zonder begroeiing. Terwijl er zelfs ook onderhoudsarme mogelijkheden zijn om tuinen te vergroenen.

Op allerlei manieren zet Vogelbescherming zich in vogelvriendelijke tuinen. Een van de manieren is het landelijke netwerk van vrijwillige Tuinvogelconsulenten. De Tuinvogelconsulenten geven advies aan iedereen die iets meer wil met z’n tuin, maar niet weet waar te beginnen.

Merel / Shutterstock

Meer vogels in de tuin

Veel mensen genieten van vogels en vragen Vogelbescherming om advies over hoe zij meer vogels in de tuin kunnen krijgen. Daarvoor hebben we veel online tips, een gratis tijdschrift en zijn er bijvoorbeeld Tuinvogelconsulenten. Als Tuinvogelconsulent bezoek je de mensen en hun tuinen. Dat zijn altijd enthousiaste mensen die graag iets willen doen voor vogels, maar hier hulp bij nodig hebben.

Na een bezoek schrijven de Tuinvogelconsulenten het advies en dat wordt door een vormgever opgemaakt en gemaild naar de aanvrager. Het opstellen van een advies kost ongeveer 8 uur. Gemiddeld geven Tuinvogelconsulenten ongeveer 5 adviezen per jaar. Uit de terugkoppeling die Vogelbescherming krijgt van de tuinbezitters, blijkt dat veel mensen zeer tevreden zijn over het gekregen advies en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan in hun tuin. Als Tuinvogelconsulent maak je een concreet verschil!

Wij bieden onze Tuinvogelconsulenten ondersteuning bij het advieswerk, verzorgen trainingen, inspiratiedagen en een vrijwilligersdag. Wie meedoet, krijgt ook reiskostenvergoeding en een eindejaarsgeschenk.

Wilt u Tuinvogelconsulent worden, dan is er eerst een ééndaagse training bij Vogelbescherming. Daarna besluit u of het iets voor u is.

Interesse?

Neem dan contact op met Sonja Hartlief en Stefan Vreugdenhil. "Tuinen zijn erg belangrijk voor mensen én voor vogels. Als tuinvogelconsulent kun je beide blij maken met een passend tuinadvies!"
Marjanne Klok en Stefan Vreugdenhil

Tuinadvies Team
Neem contact met mij op

Online cursus Vogels van Nederland

In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u in 10 vogellessen veel bekende vogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes. U ontvangt direct de eerste vogelles per mail.

Inschrijven gratis cursus

Gratis magazine Vogels dichterbij

Maak van uw tuin een vogelparadijs. Dit magazine staat boordevol mooie foto’s over vogels kijken en met veel praktische tips over vogels voeren, nestkastjes en vogelvriendelijke tuinen.

Bestel Vogels dichterbij

Meer over

tuinvogelconsulent vrijwilliger

Deel dit bericht