Navigatie overslaan
Gierzwaluw  / Agami - Marc Guyt Alle berichten

Vogelbescherming lanceert Award Natuurinclusief bouwen

Geplaatst op 13 juni 2019

Vogelbescherming werkt al jaren hard aan een leefbare stad voor mensen én vogels. Met succes: natuurinclusief bouwen en ontwerpen is steeds populairder. Daarom reikt Vogelbescherming samen met de Zoogdiervereniging dit jaar de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2019 uit.

Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging zijn op zoek naar de goede voorbeelden van natuurinclusieve bouw-, verbouw- en renovatieprojecten in Nederland. De prijs gaat naar het project dat het meest heeft bijgedragen aan de leefomgeving voor vogels en vleermuizen. De winnaar wordt eind dit jaar bekend gemaakt.

Steeds meer aannemers, architecten en woningbouwverenigingen zijn bewust bezig met natuurinclusief bouwen. Een groene, natuurvriendelijke omgeving is niet alleen goed voor vogels en vleermuizen, ook bewoners voelen zich een stuk prettiger in het groen. Daarom zijn er steeds meer projecten waarbij bijvoorbeeld gierzwaluwstenen in huizen worden ingebouwd, al vanaf de tekentafel wordt nagedacht over ‘goed groen’ of waar naast woonruimte voor mensen ook woonruimte voor vleermuizen wordt gerealiseerd.

Gewone dwergvleermuis / Peter Twiske Gewone dwergvleermuis / Peter Twiske

Inzenden

De inschrijving is inmiddels gesloten. De prijsuitreiking vindt eind dit jaar plaats. Vogelbescherming wil met deze prijs laten zien dat natuurinclusief bouwen steeds meer het nieuwe normaal wordt en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Tevens is de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen een erkenning voor de bouwers, architecten en woningbouwverenigingen die bewust met een groene leefomgeving bezig zijn.

Factsheets stadsvogels

Vogelbescherming heeft een reeks factsheets over stadsvogels gepubliceerd voor gemeenten, bedrijven, bouwers, bewoners en andere betrokkenen.

download pdf's

Checklist Vogelvriendelijk Bouwen

De Checklist Groen Bouwen biedt hulp bij effectief 'vergroenen'. We helpen iedereen op weg die zich bezig houdt met nieuwbouw, renovatie, projectontwikkeling of planvorming. Grote partijen, maar ook particulieren met een eigen huis.

Start de checklist