Navigatie overslaan
Videostill jonge grutto Alle berichten

Teaser documentaire Grutto

Geplaatst op 19 mei 2020

Vogelbescherming ondersteunt de opnamen van een natuurfilm / documentaire over onze nationale vogel, de grutto. Niet alleen met kennis, maar ook met specialisten die erbij helpen om bijzondere momenten uit het leven van de weidevogels van dichtbij in beeld te brengen.

De documentaire is voor Vogelbescherming een prachtige manier om het verhaal van de weidevogels én de mensen die zich voor deze oer-hollandse vogels inzetten, bij een grote groep mensen voor het voetlicht te brengen. Er zijn al opnamen gemaakt in Senegal en Portugal, dit jaar concentreert het veldwerk zich in twee oude Nederlandse polders. De film verschijnt waarschijnlijk eind 2021 en wordt geproduceerd door Ruben Smit producties, bekend van WAD en De Levende Rivier.

Video in nieuw venster openen

Help de boerenlandvogels

Er is helaas bijna geen geschikt leefgebied meer voor typische boerenlandvogels zoals de grutto, kievit of patrijs. Vogelbescherming is vastberaden om te investeren in de volle rijkdom van het Nederlandse landschap. Vol drassige, bloemrijke weides
en natuurrijke akkers.

Help mee en doneer

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws