Navigatie overslaan
Groene specht / Shutterstock Alle berichten

Stormloop op excursies Nationale Vogelweek 2018

Geplaatst op 8 mei 2018

Vogels kijken is hip. De honderden vogelexcursies in de Nationale Vogelweek van 12 t/m 21 mei zijn in mum van tijd volgeboekt. En echt niet door vijftigplussers in camouflagekleding: “We weten dat vogels kijken steeds populairder wordt onder twintigers en dertigers, bij vrouwen en bij jonge gezinnen, maar deze stormloop is ongekend.”

In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Vogelliefhebbers met maar weinig ervaring krijgen tijdens de vogelexcursies extra hulp en uitleg hoe je zoveel mogelijk vogels kunt ontdekken en herkennen. En dat is populair. Nationale Vogelweek-projectleider Astrid van den Broek: “We weten dat vogels kijken steeds populairder wordt onder twintigers en dertigers en bij vrouwen en jonge gezinnen, maar deze stormloop is ongekend. Als een nieuwe excursie wordt aangekondigd, zit die vaak in recordtempo vol. We hebben zelfs een extra knop op de website www.vogelweek.nl toegevoegd zodat mensen kunnen zoeken op vrije plekjes, omdat er al zoveel excursies volgeboekt zijn. Gelukkig zijn er echt nog wel leuke excursies met vrije plekken te vinden, want er komen dagelijks nog nieuwe excursies bij.”

We weten dat vogels kijken steeds populairder wordt onder twintigers en dertigers en bij vrouwen en jonge gezinnen, maar deze stormloop is ongekend.

Big Day vogelrace op Texel

De Nationale Vogelweek trapt dit jaar af met een Big Day op Texel. Dit is een vogelrace waarbij teams van vogelaars uit het hele land binnen 24 uur op de fiets zoveel mogelijk vogels proberen te zien. De teams zijn erg divers: van tieners tot ervaren rotten. Maar het gaat niet alleen om de wedstrijd. De teams proberen ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de huiszwaluw. Heel het eiland zal bruisen van de vogelactiviteiten. Al het geld dat wordt opgehaald gaat direct naar beschermingsprojecten voor de huiszwaluw. Zie www.texelbigday.nl.

Texel Big Day team / Harvey van Diek Texel Big Day team / Harvey van Diek

Genieten = beschermen

Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek om het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen schitterende vogels van dichtbij te zien. Alle activiteiten en excursies zijn te vinden op www.vogelweek.nl. Via zoeken op woonplaats of postcode zijn activiteiten in de omgeving snel te vinden. Nieuw is het filter om alleen excursies te tonen ‘Met beschikbare plekken’.

Vogels herkennen

In de webshop van Vogelbescherming vind je alles voor en over vogels. Zoals een vogelgids om ze te herkennen. Bezoek onze winkel in Zeist of onze webshop voor een grote variatie aan de beste vogelgidsen.

Boeken in onze webshop

Blijf op de hoogte

Lees nieuws en de mooiste artikelen op onze site. En ontvang maandelijks een selectie van de beste artikelen in je mail.

Aanmelden Vogelnieuws