Navigatie overslaan
Velduil / Jelle de Jong Alle berichten
Velduil / Jelle de Jong Ellis Samsom

Door Ellis Samsom
Medewerker Vogelbescherming

Stem voor de nieuwe Ledenraad

Geplaatst op 23 april 2018

Leden van Vogelbescherming kunnen dit voorjaar van 15 april tot 15 mei hun vertegenwoordiger in de Ledenraad kiezen. We vroegen huidige Ledenraadsleden waarom zij zich op deze manier inzetten voor Vogelbescherming en waarom uw stem belangrijk is. Deze keer Judith Schuyf.

Elke lente kunnen de leden van Vogelbescherming hun vertegenwoordigers kiezen voor de Ledenraad. Herkiesbare leden kunnen herkozen worden en nieuwe leden gekozen.
Bent u lid? Dan kunt u hier stemmen. Met uw stem geeft u de Ledenraad mandaat om u te vertegenwoordigen.

Judith Schuyf

Leeftijd: 66
In de Ledenraad: sinds 2014
Beroep: Zelfstandig auteur en gepensioneerd

Waarom zet u zich in voor de bescherming van vogels?

“Vogels geven leven aan de omgeving – en het gaat niet echt goed met ze. Ik houd erg van de merel, omdat hij zo mooi zingt. De kauw, omdat ze zo sociaal zijn. De mezen met hun mooie pakjes. De steltkluut met zijn dunnen poten. En het beschermingswerk is voor mij pas voltooid als de griel weer terug in Nederland is.”

Wat was je mooiste vogelervaring?

“Ik ben graag aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland. Bij de Plompetoren en bij Burgh-Haamstede zitten altijd veel vogels, zoals zwarte rotganzen en veldleeuweriken. Een keer zag ik een hele groep telescopen aan de rand van de Oosterschelde staan. Midden in het snel opkomende water zat vlak bij de kant een velduil rustig te wachten op de dingen die komen gingen.”

En het beschermingswerk is voor mij pas voltooid als de griel weer terug in Nederland is.

Wat spreekt jou aan in de Ledenraad van Vogelbescherming?

“In de Ledenraad zit je bovenop het beschermingswerk van Vogelbescherming. Je kunt meedenken en je eigen ervaringen inbrengen. Samen staan we sterker. Daarnaast leer je (nog) meer over vogels van je mede-leden.”

Waarom zouden leden moeten stemmen voor kandidaten van de Ledenraad?

“De Ledenraad is er door en voor de leden. Het is daarom goed dat de leden inspraak hebben in wie hen vertegenwoordigt. Zo raakt iedereen betrokken bij het beschermingswerk.”