Navigatie overslaan
Brandganzen op Spitsbergen / Shutterstock Alle berichten
Brandganzen op Spitsbergen / Shutterstock Logo podcast vogelspotcast

Door Arjan Dwarshuis
De Vogelspotcast

Spitsbergen. Te laat

Geplaatst op 12 juli 2023

"You snooze you lose" luidt een bekende uitspraak. De grootste nachtmerrie voor een vogelgids is om te laat te komen voor je excursie. Maar het kan de beste overkomen. Zo ook Arjan en Gisbert. Maar gelukkig was de groep alert en werden de jongens nog snel aan land gebracht voor de eerste excursie. Met schaamrood op de kaken stamelde Arjan dat hij het goed zou maken. En dat deed hij dan ook. Luister maar. De Spitsbergen special is mede mogelijk gemaakt door de buitenexperts van Bever.nl.

Podcastserie: De Vogelspotcast

De eerste afleveringen van de Vogelspotcast zorgde er voor dat Nederland wat vaker omhoogkijkt. Wereldrecordhouder vogelspotten Arjan Dwarshuis (37) neemt zijn jeugdvriend Gisbert van Baalen (35) mee op vogelexcursie om zijn passie voor vogels en de prachtige Nederlandse natuur over te brengen. Zij bereikten hoge noteringen in de podcasthitlijsten en veel nieuwe vogelaars! In elk seizoen kun je, zoals je van Arjan en Gisbert gewend bent, elke week nieuwe vogels leren kennen, terwijl Arjan en Gisbert op nieuwe plekken naar prachtige vogels op zoek gaan.

Steun vogels en natuur

Natuur van wereldklasse, zoals het Waddengebied, moet hoe dan ook beschermd worden. Waarom? Omdat wateren met een rijke visstand een bron van voeding zijn voor vogels én mensen. En omdat vogels en natuur bijdragen aan ons welzijn.
Help je mee?

Ja, ik help vogels en natuur

Podcasts van Vogelbescherming

Vogels kijken doe je ook met je oren! Vogelbescherming heeft een paar mooie podcastseries gemaakt. Luister bijvoorbeeld naar Uitgevogeld, Dwaalgasten of Van glas tot gras.

Naar de podcasts