Alle berichten

Patrijzen-pannenkoeken in onze winkel

Geplaatst op 23 december 2018

Wat hebben patrijzen met pannenkoeken te maken? Een hele hoop, zo blijkt. Want de patrijzen-pannenkoekenmix die momenteel te koop is in de winkel van Vogelbescherming Nederland, komt rechtstreeks van graanakkers waar de patrijs ruimte krijgt om te overleven. Dubbele winst dus: lekkere pannenkoeken voor ons en een mooi leefgebied voor de patrijs. 

De bijzondere pannenkoekenmix is gemaakt van biologische spelt. Deze spelt wordt verbouwd op akkers waar speciale maatregelen voor de patrijs worden getroffen. Zo zijn er keverbanken, bloemenblokken en patrijzenheggen aangelegd. Hierdoor is het op deze akkers, het hele jaar rond, goed vertoeven voor de patrijs en andere boerenlandvogels.

Van spelt tot pannenkoek

Enthousiaste boeren, molenaars en vrijwilligers werken mee aan dit mooie product. De oogst van de akkers wordt uitgevoerd door pachters van Brabants Landschap. Zij betalen een lage pachtprijs onder de voorwaarde dat jaarlijks een deel van de speltoogst aan Brabants Landschap wordt afgestaan. De biologische molenaar De Hoop uit Wijk en Aalburg maalt de spelt vervolgens tot meel. Een vrijwilligersclub pakt de mix vervolgens in en voorziet de zakken van etiketten. Vereniging Altenatuur zorgt tot slot voor de verkoop.

Te koop in Vogelbescherming winkel

Een pak Patrijzen-pannenkoekenmix van 750 gram kost in onze winkel €4,25. Met de aankoop van de mix draagt u bij aan de bescherming van de patrijs en andere boerenlandvogels.

De mix is, zolang de voorraad strekt, in de Vogelbescherming winkel in Zeist te koop (niet in de webshop). 

Actuele openingstijden winkel

Alles over akkervogels

Vogelbescherming stelde factsheets samen op basis van alle onderzoeken in binnen- en buitenland. Gratis, voor iedereen die betrokken is of meer wil weten over akkervogels.

Download factsheets

PARTRIDGE project

Lees hier alles over het internationale PARTRIDGE project. Bloemenblokken, keverbanken en patrijzenhagen zorgen ervoor dat akkervogels zoals de patrijs niet uitsterven in Europa.

lees meer

Meer over

partridge brabant akkervogels patrijs

Deel dit bericht

Gerelateerde items

Populair