Navigatie overslaan
Grutto / Jelle de Jong
Alle berichten

Op zoek naar onze Nationale Vogel met Camilla Dreef

Geplaatst op 20 juli 2021

In deze aflevering ga ik met ecoloog, presentator van Binnenstebuiten en ambassadeur van Vogelbescherming Camilla Dreef op zoek naar onze Nationale Vogel, de grutto. Met het krieken van de dag bezoeken we een van de belangrijkste Nederlandse gruttobolwerken, Waterland.

Podcastserie Dwaalgasten door Arjan Dwarshuis

In de podcastserie Dwaalgasten trekt vogelaar Arjan Dwarshuis met bekende Nederlanders de natuur in. Tijdens een zoektocht naar de mooiste, zeldzaamste en meest bedreigde vogelsoorten van Nederland interviewt Arjan zijn gasten over hun werk, hun leven en bovenal hun liefde voor de natuur en vogels kijken.

MijnVogelvinder.nl

Met MijnVogelvinder.nl in de hand herken je vogels door het hele land! Ontdek welke soorten je tijdens het wandelen of fietsen kunt tegenkomen en waar je op moet letten om ze daadwerkelijk te zien.

Meer over MijnVogelvinder

Help de boerenlandvogels

Er is helaas bijna geen geschikt leefgebied meer voor typische boerenlandvogels zoals de grutto, kievit of patrijs. Vogelbescherming is vastberaden om te investeren in de volle rijkdom van het Nederlandse landschap. Vol drassige, bloemrijke weides
en natuurrijke akkers.

Help mee en doneer