Navigatie overslaan
Grutto / Hans Peeters
Alle berichten

Feest van weidevogels

Geplaatst op 29 april 2022

We reizen in het vroege voorjaar af naar Hallum in Friesland waar een jonge boer, Stefan Aarts, enthousiast vertelt hoe weidevogels een plek kunnen hebben in een gangbaar melkveebedrijf. Zo wordt een van de weilanden ondergespoten met water tot een 'plasdras', en daar zijn de weidevogels dol op, maar dat is niet het enige.

Vogelpassie #7 speelt zich af in het uiterste noorden van Friesland. Tegen de Waddendijk aan runt de familie Aarts een gangbaar melkveebedrijf. Zij weten de weidevogels zoals de grutto, de tureluur, de kievit en de scholekster daarin een plek te geven. Op een mooie dag in het vroege voorjaar krijgen we een rondleiding op en rond de boerderij. In de Toro rijden we met tuinstoelen en al naar een met water opgespoten weiland. 

Stefan Aarts (r) en Arjan Berben op weidevogelsafari. Foto: Gus Maussen Stefan Aarts (r) en Arjan Berben op weidevogelsafari. Foto: Gus Maussen

Vogelpassie

In deze podcast-serie gaat Arjan Berben - co-hoofdredacteur van Vogels - op stap met vogelbeschermers die hij bewondert. Wat zijn de drijfveren van deze mensen die net een stap verder gaan in het beschermen van vogels en natuur? Wat kunnen we van ze leren als we óók iets willen doen voor vogels, maar niet altijd weten hoe dat het beste kan?

Redactie en interview: Arjan Berben
Opname, productie en regie: Gus Maussen
Eindmontage en sound design: Frans de Rond
De tunes zijn ingesproken door: Jeannine Valeriano

Beleef de Lente

De camera’s van Beleef de Lente zijn vanaf begin maart tot eind juli aan bij verschillende vogelsoorten zoals de visarend, oehoe, steenuil, ooievaar, bosuil en nog veel meer.

Kijk de clipjes en lees de blogs

Vogelvriendelijke Zuivelwijzer

Welke zuivel is goed voor vogels en natuur? Welke winkels leveren deze? Dat ontdek je met de Vogelvriendelijke Zuivelwijzer. Kies bewust en draag bij aan een toekomst met rijke weides
vol vogels!

Naar de zuivelwijzer